USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Угорщина шантажує Україну блокуванням коштів від ЄС, якщо не буде виконана одна умова

Головна умова - виключення ОТР-банку з переліку міжнародних спонсорів війни
 Петер Сійярто
Джерело: відкриті джерела

Угорщина буде й надалі блокувати кошти Євросоюзу, які той виділяє для військової допомоги Україні, якщо та не виключить угорський банк OTP зі списку міжнародних спонсорів війни. Про це під час брифінгу заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Він назвав доводи України щодо ОТР "сміховинними", оскільки, за його словами, участь фінустанови у банківському секторі РФ не перевищувала 0,1%.

"Наша позиція зрозуміла. Доки OTP не буде виключено з цього списку, Угорщина не підтримуватиме якогось фінансування всередині ЄС для постачання озброєнь Україні", - зазначив він.

Сійярто підкреслив, що мова йде не лише про 500 млн євро, які вже заблокувала Угорщина, але й про іншу допомогу Україні, яку в майбутньому може виділити ЄС.

Нагадаємо, ми писали, що Угорщина заблокувала виплату Україні траншу військової допомоги від Євросоюзу на суму 500 млн євро.

У травні Угорщина вже блокувала надання Україні військової допомоги від ЄС, прикриваючись тією ж відмовкою. Будапешт досі не надав зброї Києву, обмежившись незначною гуманітарною допомогою, переважно для Закарпатської області. Раніше Угорщина утримувалася під час ухвалення рішень Євросоюзом про наступні транші допомоги з Європейського Союзу.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом