USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Удар по енергетиці 22 березня: Були пошкоджені всі блоки Бурштинської та Ладижинської ТЕС

Україна втратила 50% встановленої потужності
Ладижинська ТЕС
Ладижинська ТЕС
Джерело: Вікіпедія

Всі блоки Бурштинської та Ладижинської ТЕЦ було пошкоджено внаслідок масштабної атаки росіян 22 березня. Про це в інтерв'ю "Економічній правді" розповів виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

Він зазначив, що 22 березня був найбільший обстріл енергетики з початку повномасштабної війни. Внаслідок атаки була пошкоджена генерація.

За словами Сахарука, Україна втратила 50% встановленої потужності. Пошкоджено дві теплоелектростанції –  "Бурштинська" і "Ладижинська" (Івано-Франківська та Вінницька області).

"У нас постраждали всі блоки на Бурштинській ТЕС і всі – на Ладижинській ТЕС. Енергоблоки – в різному ступені руйнації: від повної до понад 50%", – сказав виконавчий директор ДТЕК.

Масштабна атака 22 березня

В ніч на 22 березня загарбники масовано атакували Україну, випустили понад 150 дронів та ракет. Сили ППО збили 55 "Шахедів" та 37 ракет.

Під ударом ворога була енергетика. Зокрема, росіяни вдарили по ДніпроГЕС. Найважча ситуація була у Харкові. Місто залишилося без світла, були проблеми з інтернетом, водою, електротранспорт не працює.

В "Укренерго" назвали атаку на енергетику найбільшою за весь час війни. Аварійні відключення ввели у семи областях.

Читайте також:
Ворог атакував енергетичну інфраструктуру України у кількох областях: Є пошкодження обладнання. Оновлено Ворог атакував енергетичну інфраструктуру України у кількох областях: Є пошкодження обладнання. Оновлено
До зими Україна зможе відновити лише 30–40% пошкодженої енергетичної інфраструктури, – Оржель До зими Україна зможе відновити лише 30–40% пошкодженої енергетичної інфраструктури, – Оржель
Німеччина запропонувала віддати Україні обладнання зі своїх закритих ТЕС, – Галущенко Німеччина запропонувала віддати Україні обладнання зі своїх закритих ТЕС, – Галущенко
РФ може активізувати ракетні удари по Україні найближчими тижнями, – ISW РФ може активізувати ракетні удари по Україні найближчими тижнями, – ISW