USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

У залишках нової російської ракети до комплексів С-400 виявили іноземні компоненти, – Єрмак

Уламки виявили на Запорізькому напрямку
В уламках нової російської ракет до комплексів С-400 виявили іноземну плату

В уламках нової російської ракети до комплексів С-400 виявили іноземну плату

Джерело: Telegram Андрія Єрмака

На Запорізькому напрямку виявили залишки нової російської ракети 40Н6, яку використовують у комплексах С-400. В уламку була іноземна плата. Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

"Іноземна плата нової російської ракети 40Н6, яка використовується в комплексах С-400. Її дальність – 380– 400 км", – зазначив глава Офісу президента.

Також він уточнив, що залишки були знайдені на Запорізькому напрямку.

"Наші експерти продовжують досліджувати іноземні компоненти російських озброєнь. Ми передаємо дані партнерам, щоб вживати заходів та унеможливлювати постачання цих компонентів у РФ. Це постійна робота", – наголосив Єрмак.

Що відомо про використання Росією західних технологій?  

Наприкінці вересня ми писали, що іранські безпілотники Shahed-131, які використовує Росія для ударів по Україні, містять понад пів сотні європейських компонентів.

Тоді зазначалося, що за попередні три місяці було здійснено понад 600 атак на українські міста з використанням БПЛА, що містять західні технології.

Згодом з’явилася інформація, що російські виробники "Кинджалів" оминули санкції і досі отримують запчастини з Євросоюзу.

Ішлося про те, що під час війни "Ростех" наростив виробництво "Кинджалів". Одна така ракета обходиться російському бюджету у 10 мільйонів доларів.

Також у Сполучених Штатах викрили росіян, які через підставні компанії переправляли для армії РФ електроніку. Щоб реалізувати схему, зловмисники використали дві зареєстровані в Брукліні юридичні особи – SH Brothers Inc. та SN Electronics Inc.

 

Читайте також:
За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів