USD
НБУ
39.57
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.16
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 5 5 3 4 0 (+920)
USD
НБУ
39.57
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.16
Готівка
42.85

У Європі затримано 130 людей під час рейдів проти мафії Ндрангета

Європейська влада веде тривалу кампанію проти Ндрангети – одного з найбагатших організованих злочинних угруповань у світі
затримання у Європі
Затримання у Європі
Джерело: AFP

Поліція заарештувала понад 130 осіб під час скоординованих рейдів у пів дюжини європейських країн у рамках придушення італійського організованого злочинного синдикату Ндрангета, поінформували прокурори та поліція. Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що підозрюваних здебільшого звинувачують у відмиванні грошей, ухиленні від сплати податків, шахрайстві, зберіганні наркотиків, виробництві та контрабанді, злочинному об’єднанні мафіозного типу, зберіганні та торгівлі зброєю, уточнила влада Німеччини в середу.

Офіцери карабінерів в Італії здійснили 108 арештів по всій країні після розслідування, проведеного в південному регіоні Калабрії, історичній базі Ндрангети, яка обігнала сицилійську Коза Ностру як наймогутніша та найбагатша мафія Італії та контролює основну частину потоку кокаїну  в Європу. 85 із заарештованих уже перебували у в’язниці.

Ще 15 осіб було затримано за наказом поліції в північно-західному італійському порту Генуї, одного заарештували в південному іспанському місті Малага, ще близько 30 затримали в Німеччині, де понад 1000 поліцейських обшукали десятки будинків, офісів та магазинів в кількох землях.

Бельгійська прокуратура заявила, що поліція провела обшуки за понад 20 адресами в рамках трирічного розслідування під кодовою назвою "Еврика", яке проводилося національними відділами боротьби з організованою злочинністю в Німеччині, Бельгії, Франції, Італії, Португалії та Іспанії спільно з пан’європейським Євроюстагентством Європолу.

У Німеччині рейди були зосереджені на цілях у землях Північний Рейн-Вестфалія, Баварія, Тюрінгія, Саар і Рейнланд-Пфальц, міністр внутрішніх справ яких Міхаель Еблінг привітав "ефективний удар" по організованій злочинності.

"Сьогодні держава надсилає дуже чіткий сигнал: в Європі немає місця організованій злочинності", – сказав Еблінг. У землі Рейнланд-Пфальц було заарештовано 10 осіб, у землі Баварія – четверо, у землі Північний Рейн-Вестфалія – 15 осіб. В Італії затримали двох підозрюваних із Саару.

Спеціальні групи поліції в кожній землі підтримували спеціальні підрозділи федерального уряду Німеччини та інших земель, а також офіцери митних і податкових розслідувань, повідомляє агенція новин DPA.

Влада Італії та Бельгії заявила, що синдикат підозрюють у контрабанді майже 25 тонн кокаїну з Південної Америки до Європи на контейнеровозах, які прибули в Антверпен, Роттердам і калабрійський порт Джоя-Тауро в період з жовтня 2019-го по січень 2022 року.

Влада Баварії повідомила, що з липня 2020 року проводила розслідування щодо жінки та семи чоловіків, усі вони були громадянами Італії у віці від 25 до 48 років. Мюнхенську групу підозрювали у причетності до фінансування контрабанди кокаїну та відмивання грошей.

Понад 22 мільйони євро незаконних доходів нібито було спрямовано з Калабрії до Бельгії, Нідерландів і Південної Америки. Німецькі ЗМІ написали, що у відмиванні грошей підозрюється мережа ресторанів, піцерій, кафе та кафе-морозива.

Європейська влада веде тривалу кампанію проти Ндрангети, одного з найбагатших організованих злочинних угруповань у світі, яке використовувало свої величезні доходи від кокаїну, щоб поширити свою діяльність по всій Європі та за її межами та, як вважається, діє у понад 40 країнах.

Бельгійські ЗМІ зазначили, що поштовхом для розслідування стало відкриття поліції у 2019 році того, що власники піцерії в місті Генк, які мали родичів у Мюнхені, нібито часто контактували з відомими торговцями кокаїном Ндрангета.

Читайте також:
Росія очолила світовий рейтинг кіберзлочинності Росія очолила світовий рейтинг кіберзлочинності
У Києві експрацівники відомої медлабораторії вкрали конфіденційні дані з установи: Хотіли шантажувати керівництво У Києві експрацівники відомої медлабораторії вкрали конфіденційні дані з установи: Хотіли шантажувати керівництво
Європа досі перебуває на газовому гачку Росії Європа досі перебуває на газовому гачку Росії
Одного з найвпливовіших Одного з найвпливовіших "злодіїв у законі" на прізвисько "Хмєло" можуть вигнати з України