USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

У ЄС знову не змогли домовитися про транш на зброю для України, – журналіст

Глави МЗС Євросоюзу не ухвалили рішення про восьмий транш Європейського фонду миру для України
ЄС

ЄС

Джерело: wikipedia

У понеділок, 22 травня, міністри закордонних справ країн ЄС не змогли погодити виділення нового траншу фінансування на закупівлю озброєння для України. Про це повідомив брюссельський журналіст Рікард Йозвяк у Twitter.

"Як і очікувалося, глави МЗС Євросоюзу не ухвалили рішення про восьмий транш Європейського фонду миру для України. Можливо, завтра", – повідомив Йозвяк.

Також він зазначив, що в середу представники країн ЄС обговорюватимуть ухвалення нового пакета санкцій проти Росії.

"Не чекайте зеленого світла", – додав журналіст.

Як відомо, країни Європейського Союзу вже намагалися узгодити виділення восьмого траншу на зброю для України, однак рішення не було ухвалено через позицію Угорщини.

Крім того, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що через внесення Україною угорського банку OTP Bank до списку спонсорів війни Будапешту "буде дуже важко" домовитися з ЄС про нові санкції проти Росії.

Варто зазначити, що посли країн – членів ЄС ухвалили рішення надати 1 млрд євро на закупівлю боєприпасів для Збройних сил України. Відповідне рішення схвалили в Брюсселі в рамках засідання Комітету постійних представників (COREPER).
Читайте також:
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович
"Відбувається беспрєдєл": Разумков різко відреагував на ситуацію в консульствах за кордоном