USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

У Туреччині поставили на озброєння перший у світі корабель для використання ударних безпілотників

Країна суттєво розширить зону операційних можливостей свого флоту
TCG Anadolu_1
TCG Anadolu
Джерело: Акіт

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган взяв участь у церемонії введення в дію найбільшого військового корабля країни TCG Anadolu, що призначений для дислокації та використання ударних БПЛА. Про це повідомляє видання Trt Haber.

Деталі щодо TCG Anadolu

Флагман Військово-морських сил Туреччини – десантний корабель TCG Anadolu – це перший військовий корабель у світі, призначений для дислокації та використання ударних БПЛА. 

Завдяки новому судну країна суттєво розширить зону операційних можливостей свого флоту, далеко за турецькі територіальні води.

TCG Anadolu має кращі характеристики, ніж судна подібного класу, типу Juan Carlos I, Canberra, Adelaide з Австралії та Іспанії. Турецький флагман стане носієм нового ударного БПЛА Bayraktar TB3, а також БПЛА винищувального типу Kizilelma і Hürjet.

TCG Anadolu
Джерело: Акіт

Основні характеристики TCG Anadolu

– Довжина – 231 м;

– Ширина – 32 м;

– Висота – 58 м;

– Швидкість – 38,9 км/год;

– Вантажопідйомність – 27 тисяч тонн;

– Кількість авіації на борту – 30 шт.

"TCG Anadolu є першим у світі військовим кораблем у своїй місцевості, де БПЛА, які ми ввели в озброєння, можуть приземлятися та злітати. Наші БПЛА, такі як Kizilelma, Hürjet, Bayraktar TB2, зможуть приземлятися та злітати з цього корабля. Він має можливості для проведення військових операцій у будь-якому куточку світу. З цим кораблем ми зможемо легко пересуватися до кризових районів. Ми й надалі будемо привозити в нашу країну більш передові технології, більш вітчизняні, національні. Ми побудували свій національний авіаносець і будемо продовжувати розвиватися у цьому напрямку", – заявив президент Ердоган.

Нагадаємо, сухопутні війська Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) повідомили про успішне випробування нового дрона-камікадзе Me’raj-532, що здатний підривати цілі на відстані до 450 км. 

Читайте також:
Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела
Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі
Навчально-тренувальний центр ЗАЕС атакував БпЛА, – МАГАТЕ Навчально-тренувальний центр ЗАЕС атакував БпЛА, – МАГАТЕ
У Туреччині відбулися місцеві вибори: Партія Ердогана зазнала поразки від опозиції У Туреччині відбулися місцеві вибори: Партія Ердогана зазнала поразки від опозиції