USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Іран заявив про успішне випробування нового дрона-камікадзе

Дрон-камікадзе може вражати цілі з високою точністю боєголовкою вагою 50 кг
Me’raj-532
Me’raj-532
Джерело: відкриті джерела

Сухопутні війська Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) заявили про успішне випробування нового дрона-камікадзе Me’raj-532, що здатний підривати цілі на відстані до 450 км. Про це повідомив голова Науково-дослідного підрозділу Сухопутних сил КВІР Алі Кухестані, передає Tasnim.

Цей безпілотний літальний апарат оснащений поршневим двигуном, має робочу висоту 3,6 км і може перебувати в повітрі до трьох годин.

Дрон-камікадзе може вражати цілі з високою точністю боєголовкою вагою 50 кг і може злітати з автомобіля. 

Зазначається, що цей Me’raj-532 можна зібрати та підготувати до польоту "легко та швидко", що є підходящим варіантом для швидкого реагування на певну ситуацію.

Кухестані також розповів, що іранські військові планують залучити більше безпілотників-камікадзе для різних місій, які виконують підрозділи Сухопутних сил КВІР. 

Читайте також:
Куйбишевський нафтопереробний завод у Росії зупинився після атаки дронів, – Reuters Куйбишевський нафтопереробний завод у Росії зупинився після атаки дронів, – Reuters
Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ
Британія модернізує дрони для України, щоб росіяни не змогли їх Британія модернізує дрони для України, щоб росіяни не змогли їх "посадити"
Україна за січень імпортувала майже однаково дронів, як і телефонів Україна за січень імпортувала майже однаково дронів, як і телефонів