USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00

У центральному парку Тбілісі проросійський активіст зірвав український прапор

За це передбачений штраф у розмірі 1 тис. ларі
Зірвали український прапор у Тбілісі 08.05.2023
Джерело: відкриті джерела

У центральному парку Ваке у Тбілісі чоловік зірвав український прапор. Про це повідомляє інформаційний портал "Новини – Грузія".

За даними грузинських видань, чоловік, що знімав прапор, мав ключі або відмичку від флагштока. При цьому йому не вистачило терпіння його зняти, тому він зірвав прапор. Чоловік є прихильником проросійського "Консервативного руху" та "Альт-Інфо".

Позиція України

Тимчасовий повірений у справах України в Грузії Андрій Касьянов назвав те, що сталося, неприпустимим.

"Абсолютно неприпустима ситуація з опоганенням наших українських символів. Ми повідомили про це МЗС України і співпрацюватимемо з правоохоронними органами Грузії, щоб цей інцидент був розслідуваний, а винні були покарані відповідно до законодавства Грузії", – заявив Касьянов.

Позиція Грузії

Лідер опозиційної партії "Лело" Мамука Хазарадзе заявив, що зрив прапора є провокацією, спрямованою проти братства грузинського та українського народів.

"Такі дії – це російська пропаганда в Грузії, і взагалі "Альт-Інфо" та її ідеологія мають бути заборонені у Грузії. Неприпустимо, щоб у країні були сили, які висловлюють інтереси країни, яка окупувала 20% територій Грузії", – заявив Хазарадзе.

Новини за темою: Суд в Берліні дозволив російські прапори 9 травня: Поліція оскаржила рішення

МВС Грузії повідомило, що розпочало адміністративне провадження у справі про зрив українського прапора у парку Ваке.

Зазначимо, з січня 2022 року в Грузії набув чинності закон, який передбачає штраф у розмірі 1000 ларі (майже 15 тисяч гривень) за образу встановленої/виставленої держустановою прапора/герба держави, з якою Грузія має дипломатичні відносини. 

Читайте також:
Данілов може стати послом у Молдові, – ЗМІ Данілов може стати послом у Молдові, – ЗМІ
Україна та США підписали угоду щодо відтермінування виплат за держборгом Україна та США підписали угоду щодо відтермінування виплат за держборгом
З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW
В Міненерго не розглядають питання щодо підвищення тарифів на електрику, – Галущенко В Міненерго не розглядають питання щодо підвищення тарифів на електрику, – Галущенко