USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Стокгольмі біженець з Іраку спалив Коран

Попередня подібна акція призвела до двотижневих протестів у Стокгольмі
спалений коран
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

37-річний біженець з Іраку підпалив екземпляр Корану на невеликій акції протесту біля головної мечеті Стокгольма. Його мотиви поки що неясні, але, за його словами, він не хоче своїми діями нашкодити Швеції. Про це повідомляє BBC.

Зазначається, що поліція Стокгольма слідом за рішенням апеляційного суду видала дозвіл на проведення акції, яка присвячена початку мусульманського свята Ід аль-Адха (у деяких країнах відомий як Курбан-байрам).

Спочатку правоохоронці відмовились її санкціонувати з міркувань загрози громадському порядку, після чого організатори звернулися до суду, який вирішив – їх запит законний, і через два тижні після судового рішення поліцейські дали зелене світло.

"Загрози безпеки, пов'язані з підпалом, не мають того характеру, яким у рамках чинного законодавства можна було б виправдати рішення відхилити запит", – йдеться в останній заяві поліції.

Тим часом попередня подібна акція, під час якої у січні цього року біля будівлі посольства Туреччини було спалено Коран, призвела до двотижневих протестів у Стокгольмі, закликів бойкотувати шведські товари та блокування заявки Швеції на вступ до НАТО.

Читайте також:
Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори
Перекриті дороги та затримані мітингарі: Вірмени на протестах закликають уряд прем'єра Пашиняна піти у відставку Перекриті дороги та затримані мітингарі: Вірмени на протестах закликають уряд прем'єра Пашиняна піти у відставку
Протести у Грузії: В Мін'юсті країни припустили, що за нападами на активістів можуть стояти самі організатори  Протести у Грузії: В Мін'юсті країни припустили, що за нападами на активістів можуть стояти самі організатори
"Найцікавіше почнеться після вето": Політолог стосовно законопроєкту про "іноагентів" у Грузії