USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У РФ за пів року вдвічі зросла кількість підпалів військкоматів, - британська розвідка

З початку повномасштабного вторгнення відбулося 220 нападів на військкомати
Військкомат у Росії. Ілюстрація
Джерело: відкриті джерела

За останні пів року в Росії вдвічі зросла кількість підпалів військкоматів. У Міноборони Британії припускають, що це пов'язано зі зростанням невдоволення війною серед росіян.

Британська розвідка зазначає, що 22 січня 2024 року влада Росії заявила, що з початку повномасштабного вторгнення відбулося 220 нападів на військкомати. Згідно з даними "Медіазони", 113 нападів було зафіксовано з 26 липня 2023 року. Згідно з цим, це свідчить про подвоєння підпалів військкоматів за останні шість місяців.

Директор Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін звинувачує відповідальних за підпали в тому, що вони "діють за вказівкою західних чиновників".

"Однак збільшення кількості підпалів, найімовірніше, пов'язане зі зростанням невдоволення війною серед російського населення, особливо серед тих, кого буде мобілізовано в разі оголошення другої хвилі мобілізації. Деяким із тих, кого звинувачують у скоєнні таких нападів, були пред'явлені звинувачення в тероризмі та державній зраді", - йдеться в повідомленні.

Новини за темою: В Росії пройшла одна з найбільших акцій протесту з початку повномасштабної війни

Диктатор Володимир Путін під час пресконференції 14 грудня 2023 року заявив, що Росія не планує більше мобілізації заходів. Утім, підпали військкоматів свідчать про брак довіри до цієї обіцянки.

Нагадаємо, раніше ми писали, що від початку повномасштабного вторгнення в Україну на території РФ сталися пожежі на 164 державних об'єктах. Найчастіше у РФ палали військкомати та призовні пункти. Наступні у списку - адміністративні будівлі.

Підпалювали й обстрілювали державні будівлі найчастіше в Московській області, Ленінградській області, Москві і Санкт-Петербурзі.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат