USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

У Раду подали законопроєкт про перезавантаження податкової. Розповідаємо деталі

Умови пропонуються такі ж, як для БЕБ і митниці
Верховна Рада, парламент
Джерело: Уніан

Народні депутати Данило Гетманцев і Ярослав Железняк подали на реєстрацію законопроєкт про перезавантаження Державної податкової служби. Про це народні обранці повідомили у своїх Telegram-каналах.

Що пропонується законопроєктом

1. Зміна процедури конкурсного відбору керівника податкової на основі кращих практик конкурсів до антикорупційних органів (САП, НАБУ, НАЗК);

– конкурсна комісія складатиметься з дев'яти осіб, визначених КМУ, з яких п'ять, тобто більшість, визначатимуться на підставі пропозицій міжнародних організацій;

– конкурсна комісія буде визначати лише одну особу, яку вноситиме прем'єр-міністру для розгляду на засіданні уряду;

2. Запроваджується щорічний зовнішній аудит ефективності діяльності податкової.

Негативний висновок такого аудиту буде ключовою підставою для звільнення голови, що не дасть можливості змінювати керівника податкової просто за бажанням Кабміну;

3. Після обрання нового керівника здійснюється переатестація всіх працівників податкової, в тому числі з питання доброчесності.

Неуспішне проходження переатестації означатиме звільнення такого працівника;

4. Законом прямо встановлюється вищий розмір заробітної плати для податківців, ніж є зараз, щоб набрати нових якісних і доброчесних працівників.

"Цим законопроєктом ми завершуємо серію з трьох ініціатив, які спрямовані на перезавантаження та оновлення всіх трьох держорганів у фінансовій сфері: БЕБ, ДМС, ДПС", – розповів Железняк.

Коли відбудеться перезавантаження БЕБ

На початку березня цього року у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №9080, про перезавантаження Бюро економічної безпеки.

Документом пропонується повністю змінити конкурсну процедуру. Вона стане подібною до тієї, за якою обирається керівник Національного антикорупційного бюро (НАБУ). Після змін комісія складатиметься з дев'яти членів:

– двох членів від РНБО;

– двох – від Кабміну;

– п'ятьох – від міжнародних організацій, які брали участь у проведенні реформ в Україні в економічній і антикорупційній сфері.

А для того, щоб звільнити директора БЕБ, необхідний буде відповідний висновок зовнішнього незалежного аудиту щодо діяльності бюро.

Нардеп і співавтор законопроєкту Данило Гетманцев прогнозував, що перезавантажити БЕБ вдасться вже до кінця цього року.

Перезавантаження митниці

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що до кінця цього року митниця буде повністю перезавантажена. Для цього, за його словами, необхідно зробити шість кроків:

1. Запровадження спільних пунктів пропуску та спільної бази даних із країнами ЄС, зокрема з Польщею.

2. Діджиталізація всіх процесів та впровадження електронної черги.

3. Ротації на митниці кожні три місяці.

4. Збільшення кількості пунктів пропуску.

5. Ризик-орієнтований підхід.

6. Встановлення справних сканерів на всіх митних пунктах пропуску.

Раніше Шмигаль розповів про глобальну реформу уряду.

Читайте також:
Влада готує велику реформу освіти: Що зміниться та чи залишиться бюджетна форма навчання Влада готує велику реформу освіти: Що зміниться та чи залишиться бюджетна форма навчання
Зеленський цьогоріч не підписав 36 законодавчих ініціатив Зеленський цьогоріч не підписав 36 законодавчих ініціатив
Деякі нардепи хочуть скласти мандат: Корнієнко відреагував на чутки Деякі нардепи хочуть скласти мандат: Корнієнко відреагував на чутки
Єврокомісія схвалила План реформ України для виділення 50 мільярдів євро Єврокомісія схвалила План реформ України для виділення 50 мільярдів євро