USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

У прикордонних областях Росії дезертири з війни - не рідкість, почастішали і вбивства жінок, - ЗМІ

Доля деяких дезертирів досі залишається невідомою
русские дезертиры
Джерело: відкриті джерела

Вранці 7 грудня у Ростовській області Росії затримали дезертира, який із кулемета стріляв у поліцейських. За однією з версій, втік з фронту — колишній ув'язнений із ПВК Вагнера. “Нова газета. Європа" зазначає, що дезертири у російських прикордонних з Україною областях із початком війни перестали були рідкістю. Почастішали в регіонах та випадки зникнення жінок.

Повідомлення про напад на поліцейських у Новошахтинську надійшло вдень 6 грудня. Все сталося в районі Соколівки — найрозтягнутішої та найвіддаленішої частини райцентру Ростовської області, що впритул прилягає до російсько-українського кордону. По той бік — самопроголошена "ЛНР".

На дезертира випадково натрапили в лісосмузі двоє патрульних, які відпрацьовуючи орієнтування про зниклу 43-річну місцеву мешканку.

Убивства жінок, що почастішали, — ще один "військовий" тренд області, пише видання.

Першого червня у Зерноградському районі області зникла 18-річна Тетяна Штанько. Її тіло знайшли лише у вересні — у лісосмузі поблизу траси.

У селі Прохорівка прикордонного Красносулинського району 7 вересня було викрадено та вбито 14-річну школярку. Тіло задушеної дівчинки знайшли за добу.

А 24-го жовтня у сусідньому Усть-Донецькому районі 12-річна Саша із хутора Євсєєвський не повернулася з магазину. За попередньою версією, на дівчинку напали двоє підлітків, які жили по сусідству. На її трупі потім виявили сліди їхньої ДНК, стосовно школярів порушено кримінальну справу. Є підозрювані і за двома іншими вбитими. Але спочатку у справі 12-річної Саші фігурував невідомий дезертир, про який, як з'ясувалося, місцеві жителі знали і про який розповіли слідчим лише після того, як сталася трагедія.

"У регіональний розшук оголошено 22-річного військовослужбовця, який, як вважає слідство, переховувався на території Усть-Донецького району після залишення військової частини, — написав тоді місцевий портал 161. ру з посиланням на свої джерела в правоохоронних органах. — Місцеві жителі розповіли кореспонденту 161.RU, що чоловік сам родом із Волгоградської області — втік із зони бойових дій на Донбасі та ховався у родичів в одному із хуторів Верхньокундрюченського сільського поселення".

Доля деяких дезертирів невідома досі. Так, 28 лютого Краснодарським краєм і Ростовською областю було розіслано орієнтування на якогось Гаджіяв Далгатова — контрактника, який 24 лютого, в день відправки на територію України, втік з військової колони на трасі А280 Ростов — Таганрог. Повідомлялося, що солдат 1991 року народження прихопив із собою АК-47 із двома ріжками по 60 набоїв кожен.

На початку жовтня в Херсоні було оголошено розшук 13 "військовослужбовців", які самовільно залишили частину зі зброєю, викравши дві машини. Про це розповіла голова організації "Русь, що сидить" Ольга Романова, опублікувавши орієнтування на дезертирів. Ті, хто втік, "вкрай небезпечні, мають бойовий та оперативний досвід, підозрюються в серії тяжких та особливо тяжких злочинів на території Херсонської області", — йшлося в документі. Офіційно цю інформацію влада не підтвердила і не спростувала, про затримання дезертирів так само не повідомлялося.

43-річна Оксана Панченко зникла в тому самому районі Новошахтинська Нова Соколівка, де двоє співробітників патрульно-постової служби, зайняті її пошуками, випадково натрапили на передбачуваного чевекашника з кулеметом. Жінка вийшла з дому 26 листопада і досі її місцезнаходження невідоме.

Читайте також:
Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ "Хортиця"
Велика Британія вишле військового аташе РФ за Велика Британія вишле військового аташе РФ за "зловмисну діяльність"
В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні
За два роки війни виробник Су-30 в обхід санкцій викупив з-за кордону власної продукції на 420 млн доларів За два роки війни виробник Су-30 в обхід санкцій викупив з-за кордону власної продукції на 420 млн доларів