USD
НБУ
41.28
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.71
Готівка
46.10
Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.71
Готівка
46.10

Україна і Чехія разом вироблятимуть артснаряди 155 мм калібру

У 2025 році в межах співпраці планують виготовити 100 тисяч боєприпасів
снаряди
Боєприпаси
Джерело: відкриті джерела

"Українська бронетехніка" співпрацюватиме з чеським виробником зброї Czechoslovak Group (CSG) для виробництва артилерійських боєприпасів калібру 155 міліметрів в Україні. Угода стартує у 2025 році, повідомляє пресслужба CSG.

Так, у межах співпраці чеський виробник надасть українському необхідні ноу-хау та допомогу для початку виробництва 155-міліметрових артилерійських снарядів безпосередньо в Україні.

"Підписання угоди про локалізацію виробництва танкових і артилерійських боєприпасів виробництва CSG в Україні зумовлене насамперед тим, що усвідомлюємо, наскільки важливо для України виробляти військову техніку на своїй території", – прокоментував комерційний директор CSG Річард Кубена.

Зокрема планують у 2025 році в межах співпраці виготовити 100 тисяч боєприпасів. А вже у 2026-му – річне виробництво перевищить 300 тисяч одиниць.

Зазначається, що виготовлення боєприпасів проходитиме в Чехії та Україні з метою збільшення та прискорення виробництва для ЗСУ та здешевлення снарядів. Виробництво має охопити кілька типів боєприпасів великого калібру.

Новини за темою: Чехія закупить сотні тисяч боєприпасів для України коштом заморожених російських активів

До речі, влітку Чехія розпочала другий проєкт із закупівлі боєприпасів для України під робочою назвою "Ініціатива-2025". Країна знову виступила посередником між донорами – європейськими країнами та п'ятьма компаніями, які вже постачали снаряди в межах першої ініціативи з боєприпасів.

Компанії продовжать постачання наступного року. У проєкті бере участь п'ять компаній зброї, серед яких є і Czechoslovak Group.

Читайте також:
Франція відправляє в Україну 12 САУ Caesar Франція відправляє в Україну 12 САУ Caesar
Мобілізаційний вік в Україні має стартувати з 20 років, – нардеп Мобілізаційний вік в Україні має стартувати з 20 років, – нардеп
Країни НАТО не збиватимуть ракети і дрони над Україною так, як це роблять над Ізраїлем, бо це втягне альянс у війну, – Пентагон Країни НАТО не збиватимуть ракети і дрони над Україною так, як це роблять над Ізраїлем, бо це втягне альянс у війну, – Пентагон
Російські війська просунулися під Покровськом і Сіверськом Російські війська просунулися під Покровськом і Сіверськом