USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Польщі сподіваються на припинення блокади кордону до Різдва

Київ і Варшава узгоджують "останні деталі", аби дійти компромісу щодо кордону
Польський кордон
Джерело: відкриті джерела

Заступник міністра інфраструктури Польщі Павел Ганчарж, який у сьогодні перебуває у Києві з візитом, заявив про прорив у вирішенні проблеми блокади кордону польськими перевізниками. Про це повідомляє Wirtualna Polska.

Ганчарж розповів, що, перебуваючи з візитом у Києві, він провів перемовини зі своїм українським колегою Сергієм Деркачем. Також, за його словами, Київ і Варшава узгоджують "останні деталі", аби дійти компромісу щодо кордону.

Заступник міністра інфраструктури Польщі висловив сподівання, що невдовзі глава польського Мінінфраструктури Даріуш Клімчак зустрінеться з комітетом, який протестує на кордоні, й до Різдва "вдасться розв'язати проблему".

"(Україна. – Ред.) бореться, але є також інтереси підприємців, які турбуються про своє існування та про те, що їх можуть витіснити з ринку перевезень. Думаю, після сьогоднішньої зустрічі стартова позиція дуже хороша", - зазначив Ганчарж.

Раніше ми повідомляли, що через блокування кордону польськими перевізниками українська економіка вже втратила 1 млрд євро. При цьому Польща зазнає ще більших економічних втрат.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні