USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

У Німеччині знайшли понад 160 українських дітей, яких депортували до РФ

Цих дітей розшукують як примусово переміщених на тимчасово окуповані території або депортованих до Росії та Білорусі
Депортація дітей
Україна звинувачує РФ в геноциді через депортацію дітей
Джерело: відкриті джерела

У Німеччині знайшли 161 українську дитину, яких Росія викрала з тимчасово окупованих територій. Про це повідомив голова Національної поліції України Іван Виговський під час зустрічі з президентом Федерального відомства кримінальної поліції Німеччини Гольгером Мюнхом у Берліні, передає "Укрінформ".

"Завдяки нашій співпраці з правоохоронними органами ФРН за напрямом документування воєнних злочинів Російської Федерації, а саме депортації та примусового переміщення українських дітей, встановлено місцеперебування в Німеччині 161 української дитини, яку розшукують як примусово переміщену на тимчасово окуповані території або депортовану до РФ та Білорусі", – заявив він.

Комі того, Виговський розповів, що Росія вдається до використання як інструменту гібридної війни організованої злочинності, зокрема, залучає так званих "злодіїв у законі", зокрема й на території Німеччини.

Новини за темою: Сотні українських дітей, вивезених з України, кинули напризволяще в російських дитбудинках

За його словами, збільшення чисельності українських громадян у Німеччині призвело також до збільшення фактів участі окремих осіб у незаконній діяльності, зокрема, нелегальному переправленні мігрантів. Водночас Україна зацікавлена у зменшенні таких інцидентів.

Викрадення Росією українських дітей

Як відомо, за останніми даними, у Реєстрі зниклих безвісти за особливих обставин налічується 2 тисячі 123 дитини. Там містяться відомості про тих осіб, хто був примусово переміщений в межах окупованих територій або ж депортований на територію РФ чи Білорусі.

Раніше Україна звинуватила РФ у спробах викорінити українську ідентичність дітей і заявила, що ймовірне викрадення до 20 тис. з них є геноцидом.

Це питання призвело до того, що Міжнародний кримінальний суд висунув Путіну звинувачення у воєнних злочинах разом із російською уповноваженою з прав дітей Марією Львовою-Бєловою. 

Пізніше ПАРЄ закликала парламенти Європи визнати депортацію українських дітей воєнним злочином.

Читайте також:
За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
Один із вбитих у Німеччині військових служив у ДШВ Один із вбитих у Німеччині військових служив у ДШВ