USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

У Москві вирубують ліси для розміщення комплексів ППО, – ЗМІ

Йдеться про сотні гектарів
ППО в Москві_2
Джерело: The Insider

Влада Москви почала масову вирубку лісів, щоб розмістити системи ППО в столиці Російської Федерації. Про це повідомляє видання The Insider.

Активні вирубки лісу після Нового року розпочалися одразу в кількох районах Москви. На Лосиному острові та на дослідних полях Тімірязєвської сільгоспакадемії вже розгорнули зенітно-ракетні комплекси С-400.

У районі Печатники вирубали близько 100 га лісу в охоронній зоні музею-заповідника Коломенське під потреби Міноборони РФ. У Тімірязєвському районі на півночі Москви стоять чотири ЗРК С-400, усі пускові установки перебувають у робочому положенні. Також на майданчику розгорнуто багатофункціональну РЛС 92Н6Е, вона виявляє і супроводжує повітряні цілі.

Трохи деталей

Джерело: The Insider

Майданчик під ППО на дослідних полях почали облаштовувати ще 31 грудня. Інформація про роботи ніде не публікувалась, жителі, які цікавились тим, що відбувається, отримували відписки. Відстань від дослідних полів до найближчих житлових багатоповерхівок усього близько 200 метрів.

Відстань від ППО до житлових багатоповерхівок на Лосиному острові – теж близько 200 метрів.

Екологи обурюються

Джерело: The Insider

Встановлення С-400 викликало обурення екологів і місцевих жителів, оскільки ця ділянка належить до особливо охоронюваної природної території.

Але на один із запитів про вирубку лісу активісти отримали відповідь, що "зазначені у зверненні роботи проводяться з метою забезпечення національної безпеки і оборони Російської Федерації".

Спальні райони та центр Москви

The Insider пише, що крім ЗРК С-400 у спальних районах Москви, у центрі міста розмістили кілька ЗРГК "Панцир-С1".

Один "Панцир" з'явився на будівлі Міноборони на Фрунзенській набережній. Біля метро "Таганська" на дах будівлі за адресою Тетеринський провулок, 8, підняли ЗРГК, схожий на "Панцир-С1".

Ще два комплекси помітили на Петрівці, 38А біля ГУ МВС Москви і на будівлі друкарні біля метро "Вулиця 1905 року", а за день до мітингу-концерту "Слава захисникам Вітчизни" в Лужниках "Панцир-С1" помітили на Воробйових горах.

Міноборони поки жодного разу не прокоментувало розгортання ЗРК на території міста.

Раніше 

У ISW зазначали, що російська влада активізувала зусилля, щоб підготувати своїх громадян до затяжної війни проти України. Саме з цією метою в Москві встановлюють системи ППО вдень, нічого не приховуючи. 

Читайте також:
Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ "Хортиця"
Велика Британія вишле військового аташе РФ за Велика Британія вишле військового аташе РФ за "зловмисну діяльність"
В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні
За два роки війни виробник Су-30 в обхід санкцій викупив з-за кордону власної продукції на 420 млн доларів За два роки війни виробник Су-30 в обхід санкцій викупив з-за кордону власної продукції на 420 млн доларів