USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

У Міноборони під час аудиту виявили порушення на понад 10 млрд гривень

Внутрішнім аудитом ідентифіковані можливі негативні наслідки, які потребують негайного реагування
Міноборони
Міністерство оборони України
Джерело: відкриті джерела

Внутрішній аудит, який проводило Міністерство оборони України, виявив порушень на більш як 10 млрд гривень. Про це розповів заступник міністра оборони Юрій Джигир, передає "Укрінформ".

"Під час аудиторських досліджень виявлено порушення, неефективні управлінські рішення та ризики в управлінні активами на загальну суму більше ніж 10 млрд гривень. Тобто внутрішнім аудитом ідентифіковані певні можливі негативні наслідки, які потребують негайного реагування", – йдеться в повідомленні.

Джигир зазначив, що робота аудиту направлена на запобігання порушень. А завдяки впровадженню аудиторських рекомендацій було досягнуто економічного ефекту на загальну суму більше ніж 1,5 млрд гривень.

Що перевіряли?

Заступник міністра оборони додав, що, відповідно до складеного плану перевірок, Служба внутрішнього аудиту до кінця минулого року провела аудити таких процесів, як нарахування та виплати додаткової винагороди за безпосередню участь військових у бойових діях, закупівлі харчових продуктів для військовослужбовців, функціональне управління держпідприємствами, організація фінансового та матеріально-технічного забезпечення підрозділів Сил ТрО, а також використання ресурсів у сфері діяльності Командувань Сухопутних, Військово-морських та Повітряних сил ЗСУ.

Результати попередніх аудитів Міноборони

У лютому аудитори Міністерства оборони України встановили, що окремим військовослужбовцям безпідставно виплачували додаткову грошову винагороду. Сума цих виплат перевищила 186 мільйонів гривень.

У березні стало відомо, що на складах Медичних сил під час аудиту було виявлено 30 тисяч турнікетів, які зберігалися там майже рік. Їх було отримано ще у квітні 2023 року, проте лише через шість місяців військова частина видала перші з них військовим – усього 458 одиниць.

Читайте також:
"Рамштайн 2.0": Міноборони роз’яснило, що це та як воно працюватиме
Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни
Зброя і техніка: Міноборони вже уклало контрактів на понад 582 мільярда гривень Зброя і техніка: Міноборони вже уклало контрактів на понад 582 мільярда гривень
На оборону за три місяці спрямували 60% усіх видатків держбюджету На оборону за три місяці спрямували 60% усіх видатків держбюджету