USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Лежали майже рік: Міноборони під час аудиту виявило на складах майже 30 тисяч турнікетів

Турнікети було отримано ще у квітні 2023 року, проте лише через шість місяців військова частина видала перші з них
міноборони будівля

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

На складах Медичних сил під час аудиту було виявлено 30 тисяч турнікетів, які зберігалися там майже рік. Про це повідомляє Міноборони України.

Аудитори Міноборони виявили у сховищі однієї з військових частин підпорядкування командування Медичних сил у Житомирській області майже 30 тисяч нових якісних медичних турнікетів SOF виробництва США.

За даними відомства, турнікети було отримано ще у квітні 2023 року, проте лише через шість місяців військова частина видала перші з них військовим – усього 458 одиниць.

"Після проведення аудиту відповідальні посадові особи розпочали видачу турнікетів, зараз майже третина – уже у військовослужбовців. Також ініційовано видачу іншого медичного майна (індивідуальні аптечки, рюкзаки для бойових медиків), які тривалий час зберігалися на складах у значній кількості", – зазначили у міністерстві.

Заступник міністра оборони Юрій Джигир заявив, що завдання внутрішнього аудиту Міноборони – не просто виявляти випадки зловживань і реагувати на них, а й запобігати неефективному використанню військового ресурсу.

Раніше ми писали, що аудитори Міністерства оборони України встановили, що окремим військовослужбовцям безпідставно виплачували додаткову грошову винагороду. Сума цих виплат перевищила 186 мільйонів гривень.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський провів зустріч з фракцією "Слуга народу", в ході якої обговорив теми зарплат військовим, синхронізацію усіх зусиль та аудит ЗСУ.  

Читайте також:
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди