USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Києві під час тривоги обвалилася стеля в укритті школи. Раніше навчальний заклад фігурував у кримінальному провадженні

Нещодавно в укритті навчального закладу проводили ремонт
22 грудня в укритті київської школи під час повітряної тривоги обвалилася стеля
22 грудня в укритті київської школи під час повітряної тривоги обвалилася стеля
Джерело: скріншот

Сьогодні під час повітряної тривоги в укритті однієї зі шкіл Соломʼянського району Києва обвалилася стеля. Столичні прокурори разом зі слідчими поліції проводять там огляд. Про це повідомляє "Українська правда".

Чому стався обвал?

Як повідомив заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко, інцидент стався через прорив труби. На щастя, ніхто не постраждав.

За словами Ткаченка, він був у цьому укритті зовсім нещодавно – одразу після його ремонту, який було зроблено за небюджетні кошти благодійного фонду.

У КМВА додали, що це укриття однієї зі шкіл Соломʼянського району. Там нібито зірвало вентиль батареї опалення. 

"Стеля в даному укритті типу "армстронг" – з легкими плитами, які швидко увібрали в себе воду та набрякли. Внаслідок значного збільшення ваги за рахунок води, обвалився сегмент підвісної стелі", – йшлося у повідомленні.

Також зазначалося, що за даним інцидентом призначена служба перевірка.

"На даний час проводиться обстеження і підготовка укриття до ремонтних робіт. Підрядна організація зобовʼязується до ранку понеділка усунути наслідки аварії. Роботи проведуть за позабюджетні кошти", – зазначали в КМВА.

Що кажуть правоохоронці?

Як зазначили у пресслужбі Київської міської прокуратури в коментарі "Українській правді", у школі, де сталася аварійна ситуація, працює слідчо-оперативна група.

"Прокурори Солом’янської окружної прокуратури разом зі слідчими проводять огляд місця події. Результати оглядів будуть долучені до матеріалів кримінального провадження, яке було розпочато раніше, за фактом розтрати, привласнення або заволодіння коштами, виділеними на ремонт укриттів у навчальних закладах району", – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі пояснили, що в рамках того провадження було встановлено, що у 2022 році управління освіти РДА уклало з підрядниками 14 договорів на проведення ремонтних робіт в укриттях шкіл, у тому числі у тій, в який трапився інцидент.

За попередніми висновками експертів, завищення вартості матеріалів по всіх договорах на 14 об'єктах може становити близько 900 тис. гривень. Наразі ще триває економічна експертиза, додають у виданні.

Окрім цього, в прокуратурі повідомили, що в межах слідства будуть перевірені обсяги та якість проведених робіт.

Також додамо, що після інциденту  навчальному закладі, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін поставив перед очільником КМВА Сергієм Попко завдання проінспектувати, зокрема, стан інженерних мереж в усіх укриттях Києва.

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"