USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У Канаді розглядають можливість передачі Україні авіаракет CRV7

Ці ракети розглядають як частину можливого пакета військової допомоги, однак не всі вони мають боєголовки
Україна Канада
Канада підтримує Україну у війні
Джерело: відкриті джерела

Міноборони Канади вивчає можливість передачі Україні десятків тисяч ракет "повітря-земля" CRV7, які планували утилізувати. Про це повідомляє видання CBC.

Зазначається, що канадські Збройні сили мають на озброєнні 83 303 ракети CRV7, які були розроблені у 1980-х роках і зняті з озброєння на початку 2000-х років. Три роки тому федеральний уряд підписав контракт на утилізацію цих ракет протягом кількох років.

Лідер опозиційної Консервативної партії Канади П'єр Пуальєвр на засіданні парламенту 2 лютого вимагав відправити ракети CRV7 Україні. Він наголосив, що краще віддати боєприпаси Україні, ніж утилізувати. 

"Замість того, щоб змусити канадців платити мільйони доларів за виведення з експлуатації цієї зброї зброю слід віддати Україні, яка може використовувати її для захисту суверенітету", – сказав він.

Міністерство національної оборони Канади визнало, що ракети розглядаються як частина можливого майбутнього пакета військової допомоги. За словами представника оборонного відомства, проблема полягає в тому, що, хоча Канада все ще має десятки тисяч ракет і їхніх двигунів, не всі вони мають боєголовки.

Також речник міністра оборони підтвердив, що уряд розглядає можливість передачі ракет.

"Перед тим як відправити обладнання в Україну, ми тісно координуємо свої дії з Україною, щоб переконатися, що будь-яка допомога відповідатиме її військовим потребам, а також вивчаємо оперативну ефективність обладнання", – сказав Деніел Мінден у заяві для преси.

При цьому він уточнив, що відомство дотримується цього ж процесу щодо запасів ракет CRV7, придбаних Збройними силами кілька десятиліть тому.

"Зокрема, ми проводимо випробування, щоб переконатися, що це обладнання є ефективним і безпечним для транспортування в Україну перед будь-якою потенційною передачею", – додав Мінден.

Що відомо про CRV7?

Розроблена під час холодної війни і вироблена компанією Bristol Aerospace у Вінніпезі, CRV7 вважалася однією з найпотужніших ракет класу "повітря-земля" свого часу і все ще перебувала на озброєнні союзних країн під час війни в Афганістані.

Вони можуть запускатися як з літаків, так і з ударних вертольотів і оснащуються різними типами боєголовок, одна з яких – 7,3-кілограмова – здатна пробивати броньовані або сильно укріплені цілі.

Раніше ми повідомляли, що Канада підготувала та передала Україні проєкт угоди про "безпекові запевнення" і документ перебуває в Офісі президента України на узгодженні.

Читайте також:
Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16