USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У ISW оцінили ситуацію довкола Авдіївки

Доказів, що росіяни закріплюються на південно-східній околиці Авдіївки, наразі немає
ЗСУ
Українські воїни
Джерело: Генштаб ЗСУ

Російські війська 14 грудня продовжили наступальні дії на Авдіївському напрямку. Окупанти просунулися на південь від залізничної колії, яка проходить на північний захід від Степового, пише Американський інститут вивчення війни (ISW).

Як зазначають аналітики, російські воєнкори стверджували, що окупаційні війська продовжують потужні штурми поблизу Степового та просуваються вздовж залізничного полотна.

"Речник української бригади, яка дислокується на Авдіївському напрямку, припустив, що російські війська ведуть особливо сильні штурми в районі між Степовим і залізницею. І повідомив, що російські сили намагаються вивезти тіла загиблих у цьому районі. Крім того, у заявах росіян йшлося про те, що війська армії РФ закріплюються на південно-східній околиці Авдіївки, зокрема вздовж вулиці Колосова, втім, ISW не спостерігав візуальних доказів цього", – йдеться у повідомленні.

Що кажуть у Генштабі ЗСУ?

Водночас у Генштабі зауважили, що українські сили відбили атаки російських військ поблизу самої Авдіївки, на схід від Новобахмутівки, на південь від Сєверного, поблизу Первомайського і Невельського.

Втрати РФ під Авдіївкою

Розвідка США розсекретила цифри втрат Росії у війні проти України. Станом на 12 грудня було відомо, що ЗСУ вбили і поранили 315 тисяч окупантів. У тому ж розсекреченому документі, як повідомляє CNN, розвідка називає кількість російських втрат під час наступу на Авдіївку.

"З моменту початку наступу в жовтні, за нашими оцінками, російські військові зазнали більше ніж 13 000 втрат на лінії Авдіївка – Новопавлівка і більше ніж 220 втрат бойових машин, що еквівалентно втратам шести маневрових батальйонів тільки за технікою", – заявила представниця Ради національної безпеки США Едріен Вотсон.

Нові розсекречені розвідувальні дані свідчать про те, що "Росія, схоже, вірить, що військова безвихідь узимку виснажить підтримку України з боку Заходу і зрештою надасть Росії перевагу, попри російські втрати та постійну нестачу підготовленого персоналу, боєприпасів і устаткування", сказав Вотсон.

Раніше ми писали, що ЗСУ атакували російські позиції в смузі дерев на південь від Степового, поблизу Авдіївки та відновили втрачені позиції. 

Новини за темою: Окупанти брешуть про "активну оборону" в Авдіївці, – ISW
Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову