USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

У ГУР викрили російський фейк про обстріл цивільного авто нібито військовими ЗСУ

Ролик за примітивне виконання та показову фейковість розкритикували навіть російські пропагандисти
ГУР
Джерело: відкриті джерела

Днями в мережі поширилося відео, де невідомі в українській формі нібито стріляють по цивільному автомобілю з жінкою та дитиною. У ГУР пояснили, що відео сфабриковане і є черговою спробою ворога дискредитувати ЗСУ.

"Розміщене нещодавно у мережі відео, на якому невідома особа в українській військовій формі начебто стріляє по цивільному авто жінки з маленькою дитиною, є російським фейком та ворожою ІПСО. Це відео було нібито знято з реєстратора в автомобілі жінки", – зазначають у ГУР.

Про постановочність відео свідчать такі аргументи:

  1. Локація на окупованій території між Донецьком та Макіївкою: поворот з Окружної дороги на стрільбище "ДНР".
  2. Одне з джерел вкидання – нік "Юрій Олексій Z V".
  3. Українські військові завдають на свої авто суцільні хрести. А на цьому відео це хрести Вермахту.
  4. Реєстратори в Україні заборонені навіть у глибокому тилу та на заході України.
  5. Кузов автомобіля, яким нібито їдуть українські військові, був виготовлений в Росії і ніколи не поставлявся в Україну.
  6. Неякісний монтаж. О 1:35 військовий у безпосередній близькості від машини стріляє з автомата. Але гучних звуків пострілів нема. Вікно машини відчинено. Ішла розмова через вікно. Звуку закриття вікна немає. Коли машина їде назад, знову чути, що вікно відчинено. Постріл був, бо на відео видно розліт гільз. У цей момент має бути хоч якийсь звук.

У ГУР зазначають, що ролик за примітивне виконання та показову фейковість розкритикували навіть російські пропагандисти. А російське МЗС, яке спочатку поширило це відео зі звинуваченнями українців у "нацизмі", миттєво його видалило.

"Це сфабриковане відео виявилося черговою невдалою та огидною спробою ворожої ІПСО, як і попередні пропагандистські спроби рашистів дискредитувати ЗСУ. Росіяни намагаються і далі очорнити воїнів ЗСУ, показати їх жорстокими і неадекватними, а також створити конфлікт із представниками мусульманської спільноти – кримськими татарами", – додали у розвідці.

Джерело: Головне управління розвідки МО України

Читайте також:
Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні в форматі застосунку: Як він працюватиме Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні в форматі застосунку: Як він працюватиме
США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства
Журналістів повертають до парламенту, однак працювати в Раді зможуть не всі Журналістів повертають до парламенту, однак працювати в Раді зможуть не всі
Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики