USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Грузії заявили про підготовку держперевороту з "українським слідом". МЗС відреагувало

Держпереворот нібито ще й фінансують якісь іноземні країни
Грузія
Джерело: відкриті джерела

Представники Служби державної безпеки Грузії заявили, що їм нібито вдалося дізнатися, що в жовтні – грудні якась група осіб планує влаштувати дестабілізацію та заворушення, кінцевою метою яких є зміна влади насильницьким шляхом. Вони також нібито знають, що це готується за сценарієм українського Євромайдану. Про це пише "Грузия Online".

Зазначається, що одним з авторів плану держперевороту є заступник колишнього глави МВС Грузії, а нині заступник глави воєнної розвідки України Георгій Лорткіпанідзе. Окрім того, вказано, що до цього плану нібито долучили осіб грузинського походження, які перебувають у підпорядкуванні Лорткіпанідзе.

Йдеться про колишнього члена охорони третього президента Грузії Михайла Батуріна та члена близького оточення Міхеіла Саакашвілі, командира "Грузинського легіону" Мамуку Мамулашвілі.

У СДБ Грузії продовжують запевняти, що для початку "перевороту" обрано період жовтень – грудень, коли буде оприлюднений проміжний звіт Єврокомісії та підсумковий звіт ЄС. Ба більше, стверджується, що "організатори", мовляв, розглядають варіант реалізації в Грузії сценарію, аналогічного українському Євромайдану 2014 року".  

За словами представників грузинської спецслужби, цей план нібито ще й фінансують якісь іноземні країни.

Реакція України

Українське МЗС відкинуло звинувачення грузинських спецслужб про нібито причетність Києва до організації масових протестів у Грузії. Про це написав речник МЗС Олег Ніколенко.

Він зазначив, що теперішня влада Грузії намагається "демонізувати" Україну, щоб вирішити свої внутрішньополітичні питання.

"Звернули увагу на заяви представників грузинського силового блоку про нібито залученість української сторони до підготовки заколоту в Грузії. Ця інформація не відповідає дійсності. Нинішня грузинська влада вчергове намагається демонізувати Україну, аби вирішити свої внутрішньополітичні питання", – каже Ніколенко.

Нагадаємо, що влада Тбілісі не приєднується до західних санкцій проти Росії, попри те, що грузинський народ неодноразово підтримував Україну у цій війні.

Читайте також:
Президентка Грузії запропонувала відкласти дату набуття чинності закону про Президентка Грузії запропонувала відкласти дату набуття чинності закону про "іноагентів"
Протести у Грузії: В Мін'юсті країни припустили, що за нападами на активістів можуть стояти самі організатори  Протести у Грузії: В Мін'юсті країни припустили, що за нападами на активістів можуть стояти самі організатори
"Найцікавіше почнеться після вето": Політолог стосовно законопроєкту про "іноагентів" у Грузії
У Тбілісі під час протестів проти закону про У Тбілісі під час протестів проти закону про "іноагентів" побили лідерів опозиції