USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У Дніпрі група людей тримала пів сотні переселенців і безхатьків у трудовому рабстві, – ОГП

Для рабства людей шукали на вокзалах і запрошували в так званий "реабілітаційний центр"
Рабство у Дніпрі_1
Джерело: Офіс Генерального прокурора

У Дніпрі правоохоронці затримали групу людей, які вербували безпритульних і переселенців, а потім утримували їх у трудовому рабстві. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, четверо мешканців Дніпра організували протиправну схему вербування громадян для утримання їх у трудовому рабстві – на безоплатних сільськогосподарських і будівельних роботах на території області.

Учасники групи вербували на вокзалах внутрішньо переміщених осіб та соціально незахищених громадян, які не мали постійного місця проживання.

"Шляхом обману запрошували їх до так званого "реабілітаційного центру", що функціонував під прикриттям громадської організації, обіцяли безоплатне житло, харчування та працевлаштування. Людей заселяли в будинок із неналежними умовами для проживання та змушували безоплатно працювати на найважчих роботах", – розповіли в прокуратурі.

Зловмисники відбирали у громадян документи та засоби зв'язку. Якщо завербовані намагалися самостійно покинути місце утримання, учасники групи чинили на них психологічний тиск і погрожували застосувати силу.

Під час проведення обшуків на території будинку перебували 50 осіб, їх було звільнено. Також вилучено чорнові записи, телефони, автомобілі.

Наразі фігурантів затримано в порядку ст. 208 КПК України. За клопотанням прокурора їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, на Львівщині співробітники Служби безпеки викрили масштабну схему розкрадання бюджетних коштів. Гроші були призначені для допомоги цивільному населенню в умовах воєнного стану. Лише за одним з епізодів сума збитків, завдана державі, становить майже один мільйон гривень.

Читайте також:
Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця
Мер Дніпра Філатов став рідше лаятися в соцмережах після скарги активістів у НАЗК Мер Дніпра Філатов став рідше лаятися в соцмережах після скарги активістів у НАЗК
Еколог пояснив, чи варто довіряти рейтингам про забруднення повітря міст України Еколог пояснив, чи варто довіряти рейтингам про забруднення повітря міст України
Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька