USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

У дев'яти прифронтових областях України уряд планує запровадити новий проєкт підтримки ВПО

Проєкт стосуватиметься надання переселенцям субсидій на оплату вартості або частини вартості оренди житлового приміщення
ВПО

Переселенка в Полтаві показує фото свого зруйнованого будинку в Харкові

Джерело: Слово і діло

Нові заходи з підтримки внутрішньо переміщених осіб (ВПО) планує запровадити уряд в дев'яти прифронтових областях України. Йдеться про надання переселенцям субсидій на оплату вартості або частини вартості оренди житлового приміщення, розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль у парламенті під час години запитань до уряду.

За словами очільника Кабміну, це буде пілотний проєкт, який опрацювали спільно з Міністерством соцполітики.

"На 2025 рік поки що Мінфін не планував збільшення розмірів державної допомоги ВПО, але цьогорічні об'єми є достатніми для того, щоб говорити про низку напрямків, які були до цього часу, – це створення нових робочих місць для переселенців. Такі програми реалізуються коштом бюджету Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття", – пояснив Шмигаль.

Посадовець додав, що фактично уряд надає ваучери для професійної підготовки чи перепідготовки. Є варіанти суспільно корисних робіт за кошти держави. Наприклад, вісім тисяч гривень доплачує держава за кожну працевлаштовану особу з-поміж ВПО та внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю.

Шмигаль зазначив, що на сьогодні в Україні зареєстровано 4,9 мільйона внутрішньо переміщених осіб. З цієї кількості після початку повномасштабного вторгнення число долучених – це 3,6 мільйона ВПО, зареєстровані вперше 2,65. А отримувачами допомоги станом на  перше вересня є 1,2 мільйона внутрішньо переміщених осіб, заявив глава уряду.

До речі, нещодавно нову програму для ВПО анонсувала також міністерка соціальної політики Оксана Жолнович під час свого візиту на Черкащину. Це буде запуск програми "підтриманого проживання", у межах якої соціальний працівник допоможе людям в сімейних умовах налаштувати свій побут.

Читайте також:
"Підтримане проживання": Мінсоцполітики анонсувало нову програму для переселенців
Українцям, у яких змінилися доходи, у серпні перерахували субсидії Українцям, у яких змінилися доходи, у серпні перерахували субсидії
Понад 600 тис. українців чекають у черзі на житло, – Шуляк Понад 600 тис. українців чекають у черзі на житло, – Шуляк
Молодь отримає по 908 гривень на книги, а книгарні – субсидії: Хто може скористатись та коли Молодь отримає по 908 гривень на книги, а книгарні – субсидії: Хто може скористатись та коли