USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40
Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

У Черкасах затримали рекетирів, які "вибивали" гроші із сім’ї загиблого воїна ЗСУ

Затриманими є місцеві кримінальники, які спеціалізувалися на вимаганні з місцевих неіснуючих боргів
рекет_1

Затримання

Джерело: Telegram СБУ

Правоохоронці нейтралізували злочинну групу, яка тероризувала і намагалася тримати в страху жителів Черкас. Серед потерпілих – родичі загиблих українських воїнів, повідомляють у пресслужбі Служби безпеки України.

Слідчим вдалося задокументувати факт вимагання п'яти мільйонів гривень з родини полеглого на фронті військовослужбовця ЗСУ.

Дізнавшись про те, що дружина військового та його 20-річний син отримали від держави грошову допомогу, учасники банди одразу вийшли на них, щоб забрати свій "відсоток".

"Щоб залякати потерпілих, зловмисники переслідували молодика й погрожували зробити його інвалідом, а на матір чинили психологічний тиск через телефонні дзвінки. Окрім грошей рекетири вимагали від потерпілих безпідставно визнати одного із них позашлюбним сином загиблого оборонця. Саме так хотіли створити власну схему ухилення від мобілізації, щоб потім, прихопивши вибиті гроші, виїхати за кордон", – розповіли правоохоронці.

Двох учасників злочинної групи затримали на гарячому, коли їм передавали частину данини. Затриманими є місцеві кримінальники, які спеціалізувалися на вимаганні неіснуючих боргів з мешканців Черкас.

Затриманим уже повідомили про підозру, вони перебувають під вартою. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Також триває розслідування для встановлення фактів можливої причетності банди до вчинення інших особливо тяжких злочинів.

Новини за темою: На Волині злочинне угруповання "вибивало" гроші у пораненого воїна ЗСУ

Додамо, ще в лютому в Києві на гарячому також затримали двох ділків, які вимагали 60 тисяч доларів у родичів двох полонених воїнів ЗСУ. Фігуранти обіцяли передати гроші учасникам окупаційних угруповань РФ для включення військовополонених до нібито списків обміну

Зловмисники мали зв’язки серед бойовиків та дистанційно отримували від них інформацію про українських полонених. При цьому повертати воїнів ЗСУ додому учасники схеми не збиралися.

Читайте також:
Українські спецслужби викрили мережу підпільних брокерів Webmoney, які фінансували російську агентуру в Україні Українські спецслужби викрили мережу підпільних брокерів Webmoney, які фінансували російську агентуру в Україні
СБУ затримала демобілізованого строковика ЗСУ, який почав працювати на воєнну розвідку РФ СБУ затримала демобілізованого строковика ЗСУ, який почав працювати на воєнну розвідку РФ
Службовці українського проєктного інституту надавали допомогу у відновленні нафтогазового комплексу РФ Службовці українського проєктного інституту надавали допомогу у відновленні нафтогазового комплексу РФ
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом