USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.92
Готівка
45.50
Втрати росіян: 6 7 2 8 5 0 (+1450)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.92
Готівка
45.50

Посадовець "Укренерго" випрадовував злочини росіян і заперечував українську державність. Тепер йому загрожує до восьми років тюрми

Фігурант також особисто висловлював своє бажання до масового вбивства українців
зрадник
Під час слідства
Джерело: Telegram СБУ

Служба безпеки України затримала посадовця "Укренерго", який виправдовував воєнні злочини росіян та заперечував українську державність. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що затриманий є одним із керівників департаменту безпеки держпідприємства, який відповідав за охорону стратегічно важливих об’єктів Об’єднаної енергосистеми України.

Так, посадовець при розмовах з колегами та знайомими намагався виправдовувати воєнні злочини окупантів, зокрема й повітряні атаки на цивільну інфраструктуру. А під час телефонних дзвінків своїм приятелям "зливав" їм інформацію про наслідки ракетно-дронових ударів по українських енергооб’єктах.

"Одночасно чиновник вихваляв кремлівський режим і ставив під сумнів існування держави Україна. Ще й особисто висловлював своє бажання до масового вбивства українців", – йдеться в публікації.

Фігуранта затримали за місцем проживання у Києві, йому повідомили про підозру у виправдовуванні, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою).

Зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також триває слідство для встановлення всіх обставин злочину, зокрема щодо несанкціонованого поширення відомостей, що становлять державну таємницю.

Нещодавно Служба безпеки України затримала агента РФ, який мобілізувався до ЗСУ, щоб коригувати удари рашистів по українській армії. Слідство встановило, що зрадником виявився 30-річний житель Одеси. Російська спецслужба завербувала його через Телеграм-канали, де він шукав швидкий заробіток.

Читайте також:
Майже 20% українців вірять, що перемога у війні настане до кінця 2024 року Майже 20% українців вірять, що перемога у війні настане до кінця 2024 року
ЗСУ невдовзі отримають на озброєння новий вітчизняний дрон ЗСУ невдовзі отримають на озброєння новий вітчизняний дрон "Чаклун"
Понад шість мільйонів українців з часу великої війни знайшли прихисток у Європі та поза нею Понад шість мільйонів українців з часу великої війни знайшли прихисток у Європі та поза нею
Бажання професійного розвитку, відсутність задовільної зарплати і зростання вартості життя, – українці називають основні причини виїзду за кордон Бажання професійного розвитку, відсутність задовільної зарплати і зростання вартості життя, – українці називають основні причини виїзду за кордон