USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.92
Готівка
45.50
Втрати росіян: 6 7 2 8 5 0 (+1450)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.92
Готівка
45.50

"Кріт" з ДПСУ, якого завербувала ФСБ, отримав 15 років в'язниці

Прикордонник потрапив до уваги ФСБ, коли проходив службу на сході України
Мова йде про 40-річного помічника начальника відділу місцевого прикордонного загону
Мова йде про 40-річного помічника начальника відділу місцевого прикордонного загону
Джерело: СБУ

Працівник Державної прикордонної служби України, який виявився російським агентом, отримав 15 років в’язниці. Про це передає пресцентр Служби безпеки України.

"Йдеться про 40-річного помічника начальника відділу місцевого прикордонного загону, якого дистанційно завербувала ФСБ. За інструкцією російської спецслужби агент збирав інформацію про пункти базування, маршрути руху та наявне озброєння Сил оборони, які залучені до захисту регіону", – зазначається в повідомленні.

Найбільше окупантів цікавили локації укріпрайонів та орієнтовна кількість особового складу українських військ на оборонних лініях.

Новини за темою: У ГУР розповіли, як працюють українські агенти на окупованій території

Куратором чоловіка виявився кадровий співробітник ФСБ Олексій Добрицький, який дислокується у тимчасово окупованому Луганську.

За даними слідства, прикордонник потрапив до уваги ФСБ, коли проходив службу на сході України. Згодом його відрядили до Волинської області, де він розпочав виконання ворожих завдань.

В обмін на співпрацю з окупантами зловмисник розраховував на "евакуацію" до Росії та "посаду" у військових формуваннях РФ.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України затримала агента Росії, який мобілізувався до ЗСУ, щоб коригувати удари рашистів по українській армії.

Читайте також:
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів
ЗСУ вдарили по полігону росіян на Запоріжжі, коли ті проводили тренування ЗСУ вдарили по полігону росіян на Запоріжжі, коли ті проводили тренування
Майже 20% українців вірять, що перемога у війні настане до кінця 2024 року Майже 20% українців вірять, що перемога у війні настане до кінця 2024 року