USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

У Чехії зіткнулися пасажирський та вантажний поїзди: Серед загиблих – дві українки

Пасажирський поїзд їхав до України
Аварія потягів у Чехії
Джерело: відкриті джерела

У чеському місті Пардубіце нічний експрес RegioJet 1021, що прямував до Чопа (Україна), зіткнувся лоб у лоб із вантажним поїздом ČD Cargo. Відомо, що через залізничну аварію загинули щонайменше чотири людини, ще десятки отримали поранення. Першим про це повідомив чеський новинний портал iDNES.cz.

Трагічний інцидент стався біля нової станції у центі міста Пардубіце близько 11-ї вечора 5 червня. За словами речника пожежників місцевого Управління залізниці Мартіна Кавки, деякі з поранених – у важкому стані. Зазначається, що серед постраждалих також є діти. На місці залізничної ДТП працюють усі екстрені служби, задіяно авіацію (гелікоптери).

Міністр внутрішніх справ Віт Ракушан разом із міністром транспорту Мартіном Купкою також відправилися на місце події. Глава МВС країни близько двох годин ночі заявив, що через зіткнення поїздів чотири людини загинули, ще 23 отримали поранення.

Рятувальники першими евакуювали постраждалих, яким надавали допомогу біля потягів. Пасажирів, які не скаржилися на травми, тимчасово лишили всередині. За даними пожежників, в експресі RegioJet їхали близько 300 людей. Перший вагон був повністю знищений внаслідок аварії. Товарний потяг мав 21 вагон.

Як пише видання Hospodářské noviny, поїзд RegioJet проїхав повз знак зупинки. Попередньо, це могла бути причина зіткнення з вантажним потягом. Для розслідування ДТП залізнична інспекція направила вісім слідчих.

МЗС України повідомило про двох загиблих українок

Як розповідає МЗС, аварія сталась внаслідок зіткнення пасажирського потягу Прага – Кошице чеської компанії RegioJet з вантажним потягом. До складу першого потягу входили причіпні вагони до українського міста Чоп. На місці аварії було створено координаційний штаб. Вже о 4-й годині ночі рятувальна операція завершилась.

Згідно з попередньою інформацією, внаслідок аварії:

  • загинули 4 особи. Серед них 2 громадянок України. Громадянство інших загиблих наразі уточнюється;
  • 34 особи зазнали незначних поранень та отримали медичну допомогу на місці.

Окремих осіб було госпіталізовано до медичних закладів Пардубіце та Градець Кралове.

"Консульська посадова особа Консульства України в Брно перебуває на місці події та на постійному зв’язку з рятувальними та правоохоронними відомствами. Справа перебуває на контролі Департаменту консульської служби МЗС", – додає пресслужба.

Поїзди до Перемишля затримуються через аварію

Наразі у поїздах, які затримуються через аварію в Чехії, прямують 138 пасажирів до Перемишля та 104 пасажир до Чопа. Поїзд до Перемишля вже вирушив із Пардубіце. Він прямуватиме із затримкою до 10 годин, повідомили в "Укрзалізниці".

""Укрзалізниця" з друзями з World Central Kitchen вже готується зустріти, нагодувати та розвезти пасажирів з Перемишля та Чопа по Україні", – йдеться у повідомленні.

У Греції минулого року зіткнулися пасажирський і вантажний потяги. Це відбулося на залізничній дорозі між Салоніками та Афінами. Кількість загиблих – 43 особи, ще 85 – отримали поранення різної тяжкості. Зіткнення поїздів сталося біля міста Лариса. Це наймасштабніша залізнична аварія в Греції за десятиліття.

А на залізничних коліях в Україні у цьому році було травмовано 120 людей, з них 76 осіб померли.

Читайте також:
Чехія запускає новий проєкт щодо постачання снарядів Україні Чехія запускає новий проєкт щодо постачання снарядів Україні
Україна до кінця літа отримає 100 тис. боєприпасів в рамках чеської ініціативи Україна до кінця літа отримає 100 тис. боєприпасів в рамках чеської ініціативи
В Україні побудують чеський патронний завод та вироблятимуть штурмові гвинтівки В Україні побудують чеський патронний завод та вироблятимуть штурмові гвинтівки
У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві