USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Україна має бути реалістичною щодо своїх цілей, – президент Чехії

Політик вважає, що Україні "варто буде бути реалістом" щодо своїх перспектив повернення територій, окупованих Росією
Петр Павел

Президент Чехії Петр Павел

Джерело: відкриті джерела

Президент Чехії, колишній генерал НАТО Петр Павел стверджує: Україна повинна погодитися з тим, що деякі її території можуть залишатися під контролем Росії, принаймні "тимчасово". Про це чеський лідер сказав в інтерв’ю виданню The New York Times.

"Найімовірнішим результатом війни буде те, що частина української території тимчасово опиниться під російською окупацією. А ця тимчасова річ може тривати роками", – припустив він.

Також глава чеської держави вважає, що ні Україна, ні РФ, не можуть розраховувати на забезпечення своїх максималістських цілей.

Натомість Україні "варто буде бути реалістом" щодо своїх перспектив повернення територій, окупованих Росією.

"Якщо говорити про поразку України чи поразку РФ, то цього просто не станеться. Тому кінець буде десь посередині", – зазначив політик.

Петр Павел також назвав "нісенітницею" наполегливі популістичні заклики лідерів, наприклад, президента Угорщини Віктора Орбана припинити військову допомогу Україні.

"Проблема пов'язана з популізмом. Легко сказати: "Припинимо постачати Україні зброю та боєприпаси, і тоді мир настане сам собою", – прокоментував чеський президент.

Новини за темою: 88% українців переконані в спільному майбутньому з мешканцями територій, окупованих у 2022 році, – опитування

До речі, раніше Петр Павел говорив, що, попри окупацію частини території, Україна може вступити в НАТО. А відновлення повного контролю за окупованими територіями не має бути головною умовою для прийняття України до Північноатлантичного альянсу.

Президент Чехії вважає, що Україна могла б стати членом блоку на основі тимчасового адміністративного кордону.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід