USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Турецька компанія поставить Україні плавучі електростанції

Меморандум вже підписано
Плавуча електростанція
Джерело: відкриті джерела

Турецька компанія Karpowership підписала Меморандум про наміри з українською національною компанією АТ "Енергетична компанія України" (ЕКУ) на постачання плавучих електростанцій потужністю 500 МВт. Про це повідомляє турецьке агентство Anadolu

В компанії зазначили, що плавучі електростанції зможуть забезпечити потреби в електроенергії 1 млн домогосподарств.

Наразі розглядається варіант розміщення плавучих електростанцій у портах Молдови та Румунії та подача електроенергії в українські мережі через ці країни. Задля цього проведуть переговори з владою цих двох країн.

Раніше ми повідомляли про пропозицію Karpowership та німецької компанії Siemens Energy щодо розміщення плавучих електростанцій. 

Що таке плавучі електростанції

Плавучі електростанції підключаються до наземних мереж за допомогою кілометрового кабеля. Для виробництва електроенергії баржі спалюють скраплений природний газ, мазут з низьким вмістом сірки або біодизель. Пальне на плавучу електростанцію подається з допоміжного судна.

Турецькі плавучі електростанції використовувалися в Африці та Азії. Karpowership має вісім барж, які можуть генерувати до 2 ГВт електроенергії, найбільш потужна – 500 МВт. Для порівняння: найбільша в Європі Запорізька АЕС, яка тимчасово окупована російськими військами, має потужність 6 ГВт.

Плавучі станції турецької компанії Karpowership виробляють електроенергію, ціна якої становить 20–25 євроцентів за кВт-год, за даними Bloomberg.

Читайте також:
Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів, - КМДА Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів, - КМДА
У Київській області у робочий режим переведуть усі пункти незламності У Київській області у робочий режим переведуть усі пункти незламності
Туреччина пропонує Туреччина пропонує "платформу миру" для припинення війни в Україні
Молдова готова постачати електроенергію в Україну, - заява Молдова готова постачати електроенергію в Україну, - заява