USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Цьогорічний вересень став першим місяцем зі щоденними атаками ворожих Shahed

В середньому окупанти запускали по 44 дрони щодня
шахеди
Інфографіка
Джерело: АрміяInform

Цьогорічний вересень виявився першим місяцем зі щоденними російськими атаками України ударними дронами Shahed 131/136. В середньому окупанти запускали по 44 дрони, інформує АрміяInform з посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

Згідно з аналізом даних ПС ЗСУ, всього загарбники випустили по Україні 1339 ударних БпЛА типу "Шахед", з яких збили 1107. Ще якусь частину подавляли засобами РЕБ.

"У середньому росіяни запускали по 44 "Шахеди" щодня. Найбільше ударних БпЛА окупанти запустили 14 вересня – 72. У вересні не було жодного дня без пусків "Шахедів", – йдеться в повідмоленні.

Новини за темою: В Ірані розробили для РФ новий "вибуховий" дрон. Країна-агресор, ймовірно, битиме ним по Україні, – Sky News

Варто зауважити, що з липня окупанти почали залучати до бою нові дешеві безпілотники, які виготовлені з пінопласту й фанери.

Ці дрони оснащені камерами та SIM-картами українських операторів для надсилання зображень ворогам, щоб спробувати ідентифікувати протиповітряну оборону, зняти будь-які пошкодження та діяти як приманки.

До того ж Росія розробила нову безпілотну зброю у відповідь на наступ Збройних сил України в Курській області. Нові безпілотники захищені від радіоперешкод, писали західні ЗМІ.

Також повідомлялося, що РФ планує масове залучення неповнолітніх цивільних осіб до виробництва зброї. Зокрема, підлітків з Республіки Татарстан будуть залучати до виробництва "Шахедів".

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід