USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Росія залучатиме до виробництва "Шахедів" підлітків: В планах – руками неповнолітніх робити по 10 тис. дронів на рік

Уже навіть є списки зарахованих на навчання, їх паспорти та згоди батьків
Шахеди
Росія залучає підлітків до виробництва "Шахедів"
Джерело: Інформаційний спротив

Росія планує масове залучення неповнолітніх цивільних осіб до виробництва зброї. Зокрема, підлітки з республіки Татарстан будуть залучатись до виробництва "Шахедів". Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"Активісти групи "Кібер Спротив" передали Центру національного спротиву документи, які підтверджують черговий зухвалий злочин російського агресора – залучення неповнолітніх цивільних осіб до виробництва зброї", – йдеться в повідомленні.

Як зазначають в ЦНС, серед отриманих документів є списки зарахованих на навчання в "Алабуга Політєх" підлітків, їхні паспорти та згоди батьків. Відомо, що в нещодавньому розслідуванні активісти "Кібер Спротиву" оприлюднили документи, що підтверджують, що на території так званої особливої економічної зони "Алабуга" (республіка Татарстан, – ред.) російський агресор локалізував виробництво іранських ударних БПЛА Shaheed-136 ("Герань-2", – ред.).

В документі, що передував візиту першого заступника голови уряду РФ Андрія Бєлоусова (який за сумісництвом виконує ще й функції голови урядової комісії з питань розвитку безпілотних авіаційних систем) вказано, що планова потужність виробництва дронів "Герань-2" складає 10 тисяч одиниць на 2024 рік. З метою конспірації виробництво "Шахедів" названо "проєктом Дельфін".

Що відомо про "Алабуга Політєх"

"Алабуга Політєх" – освітній кластер на базі ОЕЗ "Алабуга". Як інформує Центр національного спротиву, його завдання – готувати майбутні кадри алабузьких підприємств.

"А враховуючи те, що "Алабуга" стала військовим обʼєктом, то фактичне завдання "Політєху" – готувати кадри для російського військово-промислового комплексу", – зауважують у повідомленні.

Згідно з внутрішніми документами, потужність "Політєху" складає 1300 студентів на рік.

"Завдяки активістам "Кібер Спротиву" ЦНС має базу з 1209 імен та телефонів студентів набору 2023 року. Це в своїй більшості неповнолітні особи, які з 9 по 11 клас проходять навчання і стажування", – йдеться в повідомленні.

Ми уже повідомляли, що російський завод в "Алабузі" планує виробляти 6 тисяч ударних безпілотників типу Shahed щорічно. Наприкінці квітня він вже випередив свій виробничий графік та поставив 4,5 тисячі дронів. До виробництва БПЛА росіяни долучають як своїх цивільних громадян, так і найманців, серед яких також помітили завербованих студенток з Африки.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом