USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Ціни на нафту зросли через очікування попиту в Китаї та збереження обсягів видобутку

Однак підвищення цін на нафту було обмежено більшим, ніж очікувалося, збільшенням запасів нафти в США
нафта
Джерело: відкриті джерела

Ціни на сиру нафту в середу, 25 січня, підскочили на тлі оптимізму щодо відновлення попиту в Китаї та очікування, що збереження основними виробниками поточної політики виробництва компенсують занепокоєння щодо глобальної рецесії, повідомляє Reuters.

  • Нафта марки Brent зросла на 17 центів, або 0,2%, до 86,30 долара за барель після падіння на 2,3% на попередній сесії;
  • Нафта West Texas Intermediate (WTI) піднялася на 7 центів, або 0,1%, до 80,20 долара за барель після падіння на 1,8% у вівторок.

"Очікування того, що попит на пальне в Китаї відновиться у другій половині року, зростають і, ймовірно, підтримають настрої ринку", – вважає генеральний менеджер з досліджень Nissan Securities Хіроюкі Кікукава.

Крім того, аналітики Bank of America Securities заявили, що відновлення китайської економіки після кількох років жорстких обмежень, пов’язаних із коронавірусом, може спровокувати велику хвилю відкладеного попиту протягом наступних 18 місяців.

Що стосується пропозиції, обсяги повинні залишатися стабільними в середньостроковій перспективі, оскільки очікується, що ОПЕК та її союзники, група, відома як ОПЕК+, збережуть свою політику видобутку без змін.

Новини за темою: ДТЕК у січні імпортував 60 млн кВт-год електроенергії

Джерела на ринку з посиланням на дані Американського інституту нафти повідомили, що запаси нафти в США зросли приблизно на 3,4 мільйона барелів за минулий тиждень. Це втричі перевищує прогноз щодо збору близько 1 мільйона в попередньому опитуванні Reuters.

Однак Кікукава з Nissan очікує, що збільшення запасів буде тимчасовим явищем, оскільки перебої з поставками через похолодання в США кілька тижнів тому вплинуть лише на дані в наступні пару тижнів".

Також ринки стежать за рішеннями центральних банків щодо процентних ставок, щоб отримати більше торгових сигналів.

Яка ситуація з російською нафтою у світі

ЄС погодився з 5 грудня застосувати нові санкції, пов’язані з обмеженням цін на російську сиру нафту та нафтопродукти. Цей рівень становить 60 доларів за барель. До цього рішення також приєдналися країни "Великої сімки" (G7) та Австралія, а ще Швейцарія.

Зрештою через західні санкції постачання сирої нафти з Росії у грудні впали до найнижчого рівня за 2022 рік. Також упродовж останніх трьох місяців 2022-го скорочувалися обсяги нафти, яка прямує до Китаю, Індії та Туреччини. Постачання нафти до згаданих країн почало рятувати Росію після того, як цей енергоресурс припинили купувати в Європі.

Читайте також:
Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України
Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину