USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

ДТЕК у січні імпортував 60 млн кВт-год електроенергії

Імпорт електроенергії дозволяє зменшити дефіцит і підтримати населення та економіку України
електрика
Джерело: відкриті джерела

ДТЕК поставив в енергосистему України у січні цього року 60 млн кВт-год електроенергії. Про це повідомляє компанія в своєму Telegram.

Зазначається, що це дозволяє зменшити дефіцит в енергосистемі і скоротити тривалість відключень. В ДТЕК пообіцяли, що завдяки імпорту дефіцит в енергосистемі потенційно може зменшитись майже вдвічі.

"Поставки електроенергії з ЄС можуть збільшитись до 1 млрд кВт-год на місяць, що дорівнює споживанню близько 4 мільйонів домогосподарств. Для цього Україні потрібно укласти відповідні угоди з західними партнерами", - йдеться в повідомленні.

В ДТЕК заявляли, що поточна потужність на передачу електроенергії дозволяє імпортувати десь 500 млн кВт-год електроенергії на місяць, що дорівнює місячному споживанню 2 млн домогосподарств.

Що було раніше

Відповідаючи на запитання, наскільки сильно відключення електроенергії як у них вдома, так і в інших місцях впливають на їх повсякденне життя, 19% людей відповіли "дуже сильно впливають". Ще  24% обрали "досить сильно впливають", 35% – "помірно впливають", 8% – "слабо впливають", 4% – "взагалі не впливають".

Про це свідчить опитування, що проводилося соціологічною службою Центру Розумкова

Найчастіше на цей вплив вказують жителі великих (100 тис. і більше жителів) міст (тут 49% відповіли, що ці відключення дуже сильно або досить сильно впливають на їх життя), меншою мірою жителі середніх, малих міст та смт (43%) та сіл (36%).

Оцінюючи дії влади та енергетичних кампаній з ліквідації наслідків ударів Росії по об’єктах енергетичної інфраструктури України і відновлення енергопостачання за шкалою від нуля до 10, де "0" означає "вкрай незадоволені", а "10" – "дуже задоволені", в середньому респонденти оцінюють рівень задоволеності цими діями 6,6 бала. Низький рівень задоволення (від 0 до 3 балів) висловлюють 14% опитаних, високий рівень задоволення (від 7 до 10 балів) – 55,5% опитаних.

Читайте також:
Інформатор вагнерівців шпигував за військовими аеродромами на Донеччині. Поплічника ворога затримала СБУ Інформатор вагнерівців шпигував за військовими аеродромами на Донеччині. Поплічника ворога затримала СБУ
Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе
Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину
Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме