USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ЦАХАЛ завдав удару по підземеллях на території мечеті Аль-Ансар

Під мечеттю перебував терористичний осередок бойовиків ХАМАСу та "Ісламського джихаду"
ЦАХАЛ завдав удару по підземеллях на території мечеті Аль-Ансар_1
ЦАХАЛ завдав "превентивного удару" по підземеллях на території мечеті Аль-Ансар
Джерело: відкриті джерела

Ізраїльські військові вдарили по підземеллях на території мечеті Аль-Ансар у Дженін на Західному березі річки Йордан. У ЦАХАЛі заявили, що зробили це, аби запобігти "неминучій терористичній атаці". Про це повідомила пресслужба Армії оборони Ізраїлю.

Там зазначають, що під мечеттю перебував терористичний осередок бойовиків ХАМАСу та "Ісламського джихаду".

В ЦАХАЛі повідомили, що вдарили по комплексу, який належить терористичним групам ХАМАСу та "Ісламський джихад". Вони "відповідальні за кілька терористичних атак за останні місяці, а також організовували додаткові неминучі теракти".

ЦАХАЛ завдав "превентивного удару" по підземеллях на території мечеті Аль-Ансар
Джерело: відкриті джерела

Ізраїльські військові додали, що терористичний осередок також здійснив теракт 14 жовтня в районі охоронної огорожі. Там стільниковим активом терористів, що прибули на місце події, був приведений у дію вибуховий пристрій. Про постраждалих не повідомляли.

"Нещодавно була отримана інформація, яка вказувала на те, що терористи, яких вдалося нейтралізувати, організовували неминучий теракт. Мечеть використовувалася терористами як командний центр для планування атак і як база для їх виконання", – заявили в ЦАХАЛі.

Що відомо про вторгнення ХАМАСу в Ізраїль?

7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС розпочали вторгнення в Ізраїль. Терористи захопили велику кількість заручників – як мирних мешканців, так і військових.

8 жовтня Ізраїль оголосив про початок війни. Востаннє це робилось 50 років тому – під час Війни Судного дня.

Пізніше прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль вступив у довгу та важку війну, перший етап якої вже завершується знищенням більшості бойовиків, які проникли в країну. За його словами, уряд ухвалив рішення припинити постачання електроенергії, палива та товарів у Сектор Гази.

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає