USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50
Втрати росіян: 6 7 5 8 0 0 (+1530)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

До кінця року ворог планує захопити Покровськ, Торецьк та Часів Яр, – Коваленко

Що відомо про поточну ситуацію на фронті
військовий на фронті _1
Фото Ратинський В'ячеслав / Уніан
Джерело: Уніан

Серед основних задач росіян до кінця року – захоплення ряду населених пунктів в Донецькій та Запорізькій областях. Проте виконати це їм навряд чи вдасться. Про це, а також про те, де на фронті найскладніша ситуація, в коментарі UWN розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.  

Ситуація зараз складна по всій лінії фронту. Найбільш інтенсивні зусилля ворог намагається прикласти для просування на Курахівському напрямку  в районі Курахового. Окупанти будуть намагатися починати наступальні дії в лоб безпосередньо по місту через Максимільянівку, через Олександропіль.

Будуть намагатися йти напряму, в лоб бити. Але і паралельно з тим через Вугледар, Богоявленку намагатимуться ще організовувати південне охоплення Курахового. Їм ще далеко до цього, але вони будуть пробувати. Хоча все починається саме з лобових атак. І вони зараз працюють саме в цьому напрямку. 

Далі по складності  звісно ж, це буде Торецька агломерація, Торецьк, Часів Яр.

На Покровському напрямку поки що в них переважно піхотні штурми. Але цього місяця вони спробують вже розпочати штурмові дії в напрямку на Мирноград, щоб вийти на околиці самого міста.

Ще один напрямок – Лимано-Куп'янська вісь в районі Піщаного. Росіяни продовжують рухатися на захід і намагаються вийти на лівий берег річки Оскіл та закріпитися там.

Також Времіївський напрямок – це по річці Мокрі Яли, лівий-правий береги.

Тим більше що після захоплення Пречистівки, що дозволило їм сформувати західне охоплення Вугледара, вони будуть намагатися вийти на Велику Новосілку, а також одночасно з Урожайного рухатись на північ по Мокрім Ялам і з Пречистівки в напрямку Великої Новосілки.

У них до кінця року є задачі захопити Курахове, Покровськ, Часів Яр, Торецьк та Торецьку агломерацію. Це основні їхні задачі.

Є другорядні задачі. Вихід на Велику Новосілку, зріз Роботинського виступу, відкриття напрямку на Гуляйполе, а також закріплення на лівому березі річки Оскіл. Скажу так, що всі ці задачі їм виконати не вдасться.

Якісь окремо взяті… У мене є навіть сумніви, що вони зможуть до кінця року захопити Покровськ.

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів