USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 1 0 3 0 (+1320)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Три країни НАТО створять підрозділ для розмінування Чорного моря, – Bloomberg

При цьому альянс не збирається перекидати додаткові кораблі в Чорне море
Чорне море

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Туреччина, Румунія і Болгарія обговорюють створення спільних сил для розмінування Чорного моря. Про це пише Bloomberg.

Три члени НАТО все ще опрацьовують деталі, але можуть створити підрозділ уже наступного місяця.

"Оскільки напади Росії на Україну стають дедалі ближчими до кордонів НАТО, альянс намагається збалансувати свою реакцію на інциденти, щоб уникнути подальшої ескалації. Від частин безпілотників до щонайменше десятка мін, що переносяться течією, війна загрожує вторгнутися на територію трьох країн НАТО, що мають прямий вихід до Чорного моря", – йдеться в матеріалі.

Видання зазначає, що ця операція стане першим великим спільним зусиллям Північноатлантичного альянсу в Чорному морі. Це відбувається в той час, коли союзники стикаються з усе більш провокаційною поведінкою Росії в регіоні.

Водночас повідомляється, що підрозділ буде повністю мирним і не зобов'яже вводити нові кораблі НАТО в Чорне море. За словами одного з чиновників, одна з цілей місії – показати, що три країни здатні самостійно вирішити цю проблему.

Як відомо, Чорноморський регіон зіткнувся з величезною мінною проблемою після того, як Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну.

Наприклад, нещодавно вантажне судно під прапором Туреччини натрапило на міну у Чорному морі біля узбережжя Румунії та зазнало незначних пошкоджень.

Крім того, неодноразово російські ракети і дрони-камікадзе падали на територію країн НАТО, зокрема Румунії.

Читайте також:
Українська розвідка показала пілотів РФ, які обстрілюють Україну Українська розвідка показала пілотів РФ, які обстрілюють Україну "Кинджалами"
Аналітики оцінили, чи зможе Росія захопити Харків Аналітики оцінили, чи зможе Росія захопити Харків
Хочуть піти в наступ на інших напрямках східної України - ISW пояснив стратегічну мету атак росіян на півночі Харківської області Хочуть піти в наступ на інших напрямках східної України - ISW пояснив стратегічну мету атак росіян на півночі Харківської області
У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення