USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 1 0 3 0 (+1320)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Турецьке судно підірвалося на міні в Чорному морі

Це був один із перших інцидентів за кілька місяців, пов’язаних із наїздом судна на морську міну
Kafkametler судно корабель
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Вантажне судно під прапором Туреччини натрапило на міну в четвер, 5 жовтня, у Чорному морі біля узбережжя Румунії та зазнало незначних пошкоджень. Про це пише Reuters.

Британська морська охоронна компанія Ambrey, посилаючись на отриману інформацію, заявила, що корабель натрапив на морську міну в 11 морських милях на північ від Суліни в Румунії біля входу в Сулінський канал. 

Видання пише, що це був один із перших інцидентів за кілька місяців, пов’язаних із наїздом судна на морську міну. 

Джерело в українському уряді підтвердило Reuters, що судно натрапило на міну, додавши, що це, "ймовірно, міна часів Другої світової війни або фугасні міни, які залишилися там минулого року", відмовившись від подальших коментарів.

Йорук Ісік, голова консалтингової компанії Bosphorus Observer, повідомив Reuters, що це було судно Kafkametler і воно зазнало незначних пошкоджень баластної цистерни, але екіпаж був у безпеці.

Відстеження суден постачальником морської аналітики MarineTraffic показало, що Kafkametler кинув якір у каналі Дунаю поблизу українського терміналу Вилкове.

Нагадаємо, що у липні Росія вийшла з підтриманої ООН угоди, яка дозволяла Україні транспортувати зерно через безпечний транспортний канал. Відтоді Україна створила тимчасовий "гуманітарний коридор" для вантажних суден.

Читайте також:
Кабмін запропонує Раді ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною Кабмін запропонує Раді ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною
США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства
Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі
Sea Baby можуть обнулити цілий флот ворога, – оператор морського дрона Sea Baby, що влучив у Кримський міст улітку 2023 року Sea Baby можуть обнулити цілий флот ворога, – оператор морського дрона Sea Baby, що влучив у Кримський міст улітку 2023 року