USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Третя штурмова вибила окупантів із Красногорівки під Донецьком

Напередодні окупанти зайшли до населеного пункту та намагалися захопити
ЗСУ

Фото ілюстративне

Джерело: Володимир Зеленський

Українські військові змогли вибити окупантів із Красногорівки у Донецькій області. Раніше росіяни частково увійшли в місто. Про це повідомила пресслужба Третьої окремої штурмової бригади.

Військові зазначили, що напередодні сили армії РФ накатами атакували південно-східну частину Красногорівки та увійшли в місто.

Щоб не дозволити окупантам закріпитися, підрозділи Третьої окремої штурмової бригади, штурмових батальйонів здійснили бойову операцію із зачистки міста від сил ворога.

"За короткий проміжок часу противник встиг підготуватися до довготривалої оборони і, незважаючи на опір та важкі бої, штурмові групи бригади завдали противнику невідворотних втрат – близько 100 окупантів "200-ми" та "300-ми", – заявила бригада.

Також військові повідомили, що росіяни відмовлялися від здачі в полон і були ліквідовані в зайнятих ними будинках.

"Станом на зараз Красногорівка перебуває під контролем українських військ", – підсумувала Третя штурмова бригада ЗСУ.

Красногорівка
Джерело: скріншот

Нагадаємо, Третя окрема штурмова бригада була терміново передислокована для посилення українських військ у районі Авдіївки. Зараз Третя штурмова разом з іншими підрозділами зайняла визначені рубежі оборони навколо Авдіївки. Інтенсивність боїв висока, але не настільки жорстка, як була в місті. Військові кажуть, що у ворога на Авдіївському напрямку достатньо сил та засобів для просування далі. Й окупанти будуть це робити.

Ситуація під Авдіївкою Донецької області дуже складна. Активні наступальні дії окупанти продовжують здійснювати цілодобово – і вдень і вночі. Про це повідомив заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін.

Раніше ми повідомляли, Збройні сили України відійшли від села Ласточкине, що поблизу Авдіївки. Також, за даними DeepState, російські війська просуваються на захід і північний захід від Авдіївки в Донецькій області. Слідом за Ласточкиним ворог захопив селища Степове й Сєверне

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат