USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Третю окрему штурмову бригаду терміново перекинули в Авдіївку: Ситуація у місті "надзвичайно критична", кажуть бійці

За період перебування на Авдіївському напрямку двом бригадам збройних сил Росії було завдано критичного ураження
Авдіївка
Авдіївка
Джерело: Володимир Зеленський

Третя окрема штурмова бригада була терміново передислокована для посилення українських військ у районі Авдіївки. Про це йдеться на офіційній сторінці бригади.

"Третя окрема штурмова бригада підтверджує, що була терміново передислокована для посилення українських військ у районі Авдіївки. Ситуація в місті на момент заведення бригади — надзвичайно критична. Окремі батальйони 3-ї ОШБр провели рейд у захоплені ворогом райони Авдіївки. Сили противника на нашому відрізку складають орієнтовно сім бригад", – йдеться в повідомленні.

В бригаді поінформували, що змушені воювати на 360 градусів проти нових і нових бригад, які заводить противник. Разом з тим, за період перебування на Авдіївському напрямку двом бригадам збройних сил Росії було завдано критичного ураження.

"Водночас об'єктивна ситуація в Авдіївці залишається загрозливою і нестабільною. Ворог продовжує активну ротацію своїх військ і перекидає до міста нові сили та засоби", – зазначається у дописі.

Ситуація в Авдіївці

Дорога, яка веде в Авдіївку, повністю прострілюється. Окупанти намагаються прорвати оборону ЗСУ і захопити українське місто в найкоротші терміни. Про це повідомив голова Донецької ОВА Вадим Філашкін у середу, 14 лютого, в ефірі телемарафону.

За його даними, у місті залишаються 926 осіб. В Авдіївці є резерви гуманітарної допомоги, води та медикаментів, але обстановка дуже складна, додав він. По три-чотири людини виїжджає з міста щодня, сказав глава ОВА.

"Ворог намагається прорвати лінію оборони та захопити місто в найкоротші терміни. Наші захисники стримують ворога на усіх напрямках", – заявив Філашкін.

В Авдіївці вже кілька днів тривають вуличні бої, в яких окупанти застосовують малі штурмові групи. Ситуація є динамічною і може змінюватися буквально щогодини. Про це начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій повідомив в ефірі телемарафону 14 лютого.

"Станом на зараз ситуація на лінії бойового зіткнення є динамічною і може змінюватися буквально щогодини. Наші війська докладають всіх можливих зусиль, щоб утримувати визначені позиції. На той випадок, якщо основна логістична артерія буде перерізана противником, нашим командуванням передбачені запасні шляхи постачання", – сказав представник ЗСУ.

За даними Інституту вивчення війни, російська армія захопила близько 15% території Авдіївки та у місті йдуть вуличні бої.

Нагадаємо, головком ЗСУ Сирський повідомив, що ситуація на фронті складна. Україна перейшла від наступальних дій до оборонних. Він зазначив, що "особливо напружені бої йдуть на Куп'янському напрямку, де окупанти поставили собі мету за будь-яку ціну захопити Куп'янськ і щоденно штурмують позиції".

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат