USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Трамп створив акаунт у TikTok і вже зібрав понад 600 тисяч підписників

На посаді президента США Трамп намагався заборонити TikTok
Дональд Трамп
Дональд Трамп
Джерело: відкриті джерела

Експрезидент Сполучених Штатів Америки й чинний кандидат на пост глави держави Дональд Трамп приєднався до TikTok. І вже встиг зібрати понад 600 тисяч підписників, зазначено на сторінці політика в TikTok.

Як пише Reuters, Трамп опублікував своє перше відео у TikTok напередодні ввечері. 

"На відео показано, як Трамп вітає фанатів під час бою Ultimate Fighting Championship у Ньюарку (Нью-Джерсі)", – йдеться у повідомленні.

Відносини Трампа з TikTok

Цікаво, що на посаді президента США Трамп намагався заборонити TikTok, який належить китайському техногіганту ByteDance. Тодішня спроба політика заборонити TikTok у 2020 році була заблокована судами

А вже в березні 2024 року мільярдер казав, що платформа становить загрозу національній безпеці. Однак вважав, що її заборона зашкодить деяким молодим людям і лише посилить Meta Platforms, Facebook, яку різко критикував.

Новини за темою: Шторм, який захитав, але навряд чи знесе Дональда Трампа

Заборона TikTok у США

Як відомо, палата представників Сполучених Штатів Америки ухвалила законопроєкт, який передбачає заборону TikTok у США. Згодом його ухвалив Сенат та підписав президент Джо Байден.

Тепер, якщо власник не продасть застосунок впродовж дев'яти місяців, TikTok буде заборонений. Проте компанія заявила, що радше закриє свій додаток, ніж продасть його, якщо вичерпає всі законні можливості для боротьби із законодавством про заборону платформи в магазинах додатків у Сполучених Штатах.

Тому TikTok працює над клоном свого алгоритму рекомендацій для користувачів у США, що буде більш прийнятним для американських законодавців. 

Водночас у Сполучених Штатах Америки занепокоєні, що китайська корпорація ByteDance, яка є материнською компанією TikTok, може збирати та передавати конфіденційні дані користувачів китайським спецслужбам. У США це розглядають як загрозу у сфері національної безпеки. 

Крім того, представники американської розвідки не виключають, що уряд Китаю може використати TikTok для впливу на вибори у Сполучених Штатах Америки у 2024 році, заявила перед законодавцями директорка Національної розвідки Авріл Хейнс.

Читайте також:
США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО
Україна не готова на компроміс. Єрмак відповів на заяву Трампа про швидке припинення війни Україна не готова на компроміс. Єрмак відповів на заяву Трампа про швидке припинення війни
Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок
Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія