USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.92
Готівка
45.50
Втрати росіян: 6 7 2 8 5 0 (+1450)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.92
Готівка
45.50

Потужний ураган "Мілтон" дійшов до Флориди: Наслідки жахливі

Епіцентр шторму пройшов через Сієста-Кі – острів із населенням близько 5400 людей
ураган Мілтон
Наслідки урагану "Мілтон"
Джерело: відкриті джерела

Потужний ураган "Мілтон" вже дійшов до Флориди. Про це пишуть AP та CNN.

Через стихійне лихо без електрики залишились понад два мільйони будинків і підприємств. Найбільше відключень зафіксовано в окрузі Сарасота та сусідньому окрузі Манаті.

Зазначається, що "Мілтон" досяг землі близько 03:30 за Києвом (20:30 за східним часом США) у середу як ураган третьої категорії з максимальними стійкими вітрами в 195 км/год у районі Сієста-Кі, повідомив Національний центр ураганів Сполучених Штатів Америки.

До 06:00 за Києвом (23:00 за східним часом) швидкість вітру знизилася до 165 км/год, знизивши рівень "Мілтону" до 2-ї категорії, який, проте, як і раніше, вважається надзвичайно небезпечним. Око урагану було за 120 км на північний захід від Орландо в центрі штату. За даними Національного центру ураганів, поблизу затоки Тампа, зокрема з містами Тампа, Санкт-Петербург і Клірвотер, діє надзвичайна ситуація, пов'язана з повенями. У середу в Сент-Пітерсберзі вже випало 422 мм опадів.

Епіцентр шторму пройшов через Сієста-Кі, бар'єрний острів із населенням близько 5400 людей, розташований недалеко від Сарасоти за 100 км на південь від мегаполіса Тампа-Бей, де проживає понад три мільйони людей.

"Мілтон" також породив щонайменше 19 торнадо, які завдали шкоди в багатьох округах і знищили близько 125 будинків, більшість з яких – пересувні.

Очікується, що, пройшовши Флориду, ураган ймовірно ослабне в західній частині Атлантичного океану та можливо ослабне до штормової сили, але все одно становитиме небезпеку штормових нагонів на атлантичному узбережжі штату.

"Мілтон" – найбільший ураган у Мексиканській затоці від 2005 року. Евакуаційні заходи стартували ще на початку тижня. Їх вже називають однією з найбільших операцій такого типу в історії штату.

Раніше повідомлялося, що через потужний ураган можуть відтермінувати засідання у форматі "Рамштайн".

Теги: США
Читайте також:
Meta потрапить під суд у США за залежність підлітків від Facebook та Instagram Meta потрапить під суд у США за залежність підлітків від Facebook та Instagram
Байден заявив, що США готові до переговорів з РФ, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози Байден заявив, що США готові до переговорів з РФ, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози
Засідання Засідання "Рамштайн" можуть перенести через потужний ураган "Мілтон": Заява США
Гарріс заявила, що не погодиться на переговори з Путіним без участі України Гарріс заявила, що не погодиться на переговори з Путіним без участі України