USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

У Росії масштабний теракт: Палає музичний центр, вже відомо про 40 загиблих

Нападників було п'ятеро
Теракт у Росії_1
Теракт у Росії
Джерело: відкриті джерела

У російському Красногорську стався масштабний теракт. Перед концертом у музичному центрі "Крокус Сіті Хол" невідомі відкрили вогонь. Про це пишуть російські ЗМІ.

Інцидент трапився перед початком концерту гурту "Пікнік". Попередньо, спочатку невідомий у камуфляжі відкрив стрілянину з автомата та кидав петарди. Згодом виявилося, що нападників було пʼятеро.

Внаслідок цього виникла пожежа. У палаючій будівлі залишились заблокованими близько 100 осіб. Відомо, що поки пожежники не можуть розпочинати гасіння – вони чекають на спецназ. Тим часом у ТЦ починає руйнуватися покрівля.

Теракт у Росії
Джерело: відкриті джерела

Що відомо про постраждалих?

Уже відомо про 40 загиблих та 100 поранених людей.

Посольство США попереджало про можливий теракт у РФ

7 березня посольство Сполучених Штатів у Росії закликало співвітчизників уникати скупчень людей через загрозу здійснення екстремістами терактів у російській столиці. Проте тоді йшлося про найближчі 48 годин.

"Посольство відстежує повідомлення про те, що екстремісти планують найближчим часом здійснити атаки на місця масових зібрань у Москві, включаючи концерти, і рекомендує громадянам США уникати великих зібрань протягом наступних 48 годин", – йшлося у повідомленні.

Найбільший теракт з 2011 року

Попередньо це був найбільший теракт у Росії з 2011 року.

Останні великі теракти в Москві сталися в березні 2010-го – тоді пролунали два вибухи в московському метро, які забрали життя 41 людини. У січні 2011 року терорист-смертник підірвав бомбу в залі прильотів аеропорту Шереметьєво, загинули 37 людей та постраждали 170.

Теракт "Норд-Ост"

Трагедія "Норд-Осту" сталася в Москві 23–26 жовтня 2002 року. Під час неї, згідно з офіційною версією, 40 чеченських бойовиків на чолі з Мовсаром Бараєвим захопили близько 900 глядачів мюзиклу "Норд-Ост" у будинку Театрального центру на Дубровці (Москва).

Керівництво Росії на чолі з президентом Путіним відмовилося вести переговори про умови визволення заручників.

Унаслідок так званої "антитерористичної операції" спецслужб Росії були застрелені всі терористи, але і також отруєні невідомим газом 130 заручників.

Читайте також:
Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ "Хортиця"
Велика Британія вишле військового аташе РФ за Велика Британія вишле військового аташе РФ за "зловмисну діяльність"
В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні
Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів, – Пашинян Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів, – Пашинян