USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

У Росії масштабний теракт: Палає музичний центр, вже відомо про 40 загиблих

Нападників було п'ятеро
Теракт у Росії_1
Теракт у Росії
Джерело: відкриті джерела

У російському Красногорську стався масштабний теракт. Перед концертом у музичному центрі "Крокус Сіті Хол" невідомі відкрили вогонь. Про це пишуть російські ЗМІ.

Інцидент трапився перед початком концерту гурту "Пікнік". Попередньо, спочатку невідомий у камуфляжі відкрив стрілянину з автомата та кидав петарди. Згодом виявилося, що нападників було пʼятеро.

Внаслідок цього виникла пожежа. У палаючій будівлі залишились заблокованими близько 100 осіб. Відомо, що поки пожежники не можуть розпочинати гасіння – вони чекають на спецназ. Тим часом у ТЦ починає руйнуватися покрівля.

Теракт у Росії
Джерело: відкриті джерела

Що відомо про постраждалих?

Уже відомо про 40 загиблих та 100 поранених людей.

Посольство США попереджало про можливий теракт у РФ

7 березня посольство Сполучених Штатів у Росії закликало співвітчизників уникати скупчень людей через загрозу здійснення екстремістами терактів у російській столиці. Проте тоді йшлося про найближчі 48 годин.

"Посольство відстежує повідомлення про те, що екстремісти планують найближчим часом здійснити атаки на місця масових зібрань у Москві, включаючи концерти, і рекомендує громадянам США уникати великих зібрань протягом наступних 48 годин", – йшлося у повідомленні.

Найбільший теракт з 2011 року

Попередньо це був найбільший теракт у Росії з 2011 року.

Останні великі теракти в Москві сталися в березні 2010-го – тоді пролунали два вибухи в московському метро, які забрали життя 41 людини. У січні 2011 року терорист-смертник підірвав бомбу в залі прильотів аеропорту Шереметьєво, загинули 37 людей та постраждали 170.

Теракт "Норд-Ост"

Трагедія "Норд-Осту" сталася в Москві 23–26 жовтня 2002 року. Під час неї, згідно з офіційною версією, 40 чеченських бойовиків на чолі з Мовсаром Бараєвим захопили близько 900 глядачів мюзиклу "Норд-Ост" у будинку Театрального центру на Дубровці (Москва).

Керівництво Росії на чолі з президентом Путіним відмовилося вести переговори про умови визволення заручників.

Унаслідок так званої "антитерористичної операції" спецслужб Росії були застрелені всі терористи, але і також отруєні невідомим газом 130 заручників.

Читайте також:
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця
У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ
Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації