USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Ситуація в енергосистемі поліпшиться вже найближчим часом, - глава Міненерго Галущенко

На енергооб'єктах ще тривають ремонтні роботи, але згодом вони завершаться і потужності в енергосистемі стане більше
електроенергія
Джерело: відкриті джерела

Ситуація в енергосистемі поліпшиться вже найближчим часом. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

"Уже найближчим часом ситуація поліпшиться. І це правда, я це підтверджую", - зазначив Галущенко.

Глава Міненерго пояснив, що тривалі відключення, які застосовують в Україні зараз, пов'язані з ремонтними роботами на енергоблоках. 

"У нас побудована ремонтна кампанія таким чином, щоб атомна генерація працювала повним складом протягом осінньо-зимового періоду. І відповідно під це і всі строки адаптовані. Сьогодні, з урахуванням тієї складної ситуації, яка є через постійні обстріли, через аномальні погодні умови, ми намагаємося максимально скоротити сроки там, де це можливо, основне – без загрози для ядерної та радіаційної безпеки", - наголосив Галущенко.

Він додав, що співробітники "Енергоатому" вже скоро перезавантажать паливо і пустять в роботу блоки.

Поліпшення ситуації з вимкненнями світла в Україні

Днями радник прем'єр-міністра, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко повідомив, що ситуація в енергосистемі поступово буде покращуватись. З суботи графіки відключень, ймовірно, будуть м’якшими. Причина – зниження температури. 

Це ж саме в ефірі телемарафону заявив голова Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян. За його словами, нині цілодобово тривають аварійно-відновлювальні роботи, виконання яких матиме позитивний вплив на стан енергосистеми.

Читайте також:
У Харківській області збитки від крадіжок електрообладнання склали понад 17 млн гривень У Харківській області збитки від крадіжок електрообладнання склали понад 17 млн гривень
Запустити все з Запустити все з "гігавата Зеленського" до кінця року не зможуть
Україна здатна уникнути блекаутів взимку, якщо не буде нових руйнувань з боку РФ, – Галущенко Україна здатна уникнути блекаутів взимку, якщо не буде нових руйнувань з боку РФ, – Галущенко
Українців чекає здорожчання м’яса Українців чекає здорожчання м’яса