USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

"Ситуація набагато краща, ніж за останні три місяці", – Зеленський про ситуацію на фронті

За словами президента, наступ Росії вдалося зупинити
Зеленський
Володимир Зеленський, президент України
Джерело: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський дав інтерв’ю французькому виданню BFMTV, в якому повідомив, що ситуація на фронті зараз краща, ніж за останні три місяці.

У BFMTV навели цитати глави держави про стан справ на фронті. Так 19 лютого у своєму зверненні він заявив, що українська армія перебуває у "надзвичайно важкій ситуації на кількох частинах фронту".

Тепер же Володимир Зеленський оцінює ситуацію більш позитивно.

Як зазначають у виданні, президент уточнив, що нинішня ситуація "набагато краща, ніж була протягом останніх трьох місяців".

"Ми мали труднощі через брак артилерійських боєприпасів, повітряну блокаду, російську далекобійну зброю і високу щільність російських безпілотників", – пояснив український лідер.

Також він сказав, що "наступ Росії зупинено", а її армія "втрачає велику кількість своїх життєво важливих сил". Проте, за його словами, ситуація може змінитися через "місяць або тиждень", якщо українська армія не отримає достатньої підтримки.

Коментуючи захоплення Авдіївки, Зеленський заявив, що російська армія не захопила місто, а просто повністю його зруйнувала.

Що кажуть про ситуацію на фронті в Генштабі?

За даними Генштабу, ворог активно застосовує авіацію та квадрокоптери типу FPV, проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Протягом доби відбулося 54 бойових зіткнення.

"Загалом ворог завдав 6 ракетних та 87 авіаційних ударів, здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти інфраструктури", – йдеться у повідомленні.

На Лиманському напрямку наші воїни відбили 7 атак противника, а на Бахмутському – 5. Ще 11 атак українські захисники відбили на Авдіївському напрямку.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 8 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та пункту управління противника.

"Підрозділами ракетних військ завдано ураження по двох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, зенітному ракетному комплексу "Бук-М1" та радіолокаційному комплексу 1Л219 "Зоопарк", – зазначили в Генштабі.

Також додамо, що на півдні після дводенної тиші, окупанти знову пішли на штурми.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат