USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

На півдні після дводенної тиші окупанти знову пішли на штурми, – ОК "Південь"

Ворог зазнав втрат і відійшов на свої вихідні позиції
ЗСУ війна

Ілюстративне фото

Джерело: The New York Times

Після кількаденного затишшя, зібравши мінімальні сили, російські окупанти спромоглися на чотири штурмові атаки в операційній зоні Сил оборони півдня. Про це повідомляє Оперативне командування "Південь".

"В операційній зоні Сил оборони півдня триває контрбатарейна боротьба. У ворога залишається головна мета – вибити наші підрозділи із зайнятих позицій на лівобережжі Дніпра. Після дводенної тиші без штурмів, зібравши мінімальні сили, спромігся на чотири штурмові атаки. Зазнавши безповоротних та санітарних втрат, відійшов на свої вихідні позиції", – йдеться у дописі.

Наші воїни продовжують утримувати зайняті позиції та здійснюють заходи щодо розширення плацдарму.

В ОК "Південь" зазначають, що окупанти тримають темп активної аеророзвідки, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних модифікацій з уражаючими елементами.

"Протягом бойової доби ворог не припиняв терор мирного населення прифронтових територій Херсонщини та території Очаківської громади на Миколаївщині: зафіксовано 64 FPV дрони, 19 ударних БпЛА типу "Ланцет" та 25 скидів 45 осколкових боєприпасів з БпЛА різних модифікацій. В результаті ворожого скиду осколкового боєприпасу в Антонівці на Херсонщині поранено цивільну особу та пошкоджено приватний автомобіль", – зазначається у повідомленні.

Також зафіксовано чотири артилерійських обстріли по Херсону та двічі по Тягинці і Монастирському. Артилерійським вогнем ворог вкривав Чорнобаївку, Веселе, Комишани, Золоту Балку, Тягинку, Садове, Дмитрівку, Олександрівку, Гаврилівку, Іванівку Херсонської області, акваторію Очаківської та територію Куцурубської громад.

"Внаслідок злочинних дій ворога під час артилерійських обстрілів було пошкоджено багатоповерхівку, вісім приватних будинків та цивільну автівку", – розповіли в ОК Південь.

За даними Сил оборони півдня, зараз в Азовському морі на бойовому чергуванні так і залишається один російський корабель. Ракетоносії та інші кораблі в Чорному морі з пунктів базування не виходили.

Раніше ми повідомляли, що Збройні сили України завдали удару по полігону росіян біля Подо-Калинівки на Херсонщині. Противник втратив понад 60 солдатів.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат