USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Син Януковича перевів свій бізнес у російську юрисдикцію

Компанію зареєстрували в окупованому Донецьку
Янукович і син
Джерело: відкриті джерела

Син президента-втікача Віктора Януковича Олександр перевів свою компанію "МАКО Холдинг" у російську юрисдикцію. Про це пишуть російські ЗМІ.

Компанія Януковича-молодшого подала заяву про внесення відомостей до російського Єдиного державного реєстру юридичних осіб ще 17 січня. Тепер компанія та її структури зареєстровані на вулиці Артема в Донецьку.

Зазначимо, що до переходу під російську юрисдикцію група компаній "МАКО" де-юре перебувала під українською юрисдикцією та базувалася в Краматорську.

Олександр Янукович – хто він?

Олександр Янукович – бізнесмен і син колишнього президента України Віктора Януковича. За час президентства Віктора Януковича і завдяки особистим зв'язкам з групою осіб, близьких до його батька, він зібрав безліч ділових інтересів і накопичив великі статки.

Лише за перший рік президентства батька заробив близько 130 мільйонів доларів, купив два українських банки і загальнонаціональний телеканал.

Зараз він, як і раніше, веде свою комерційну діяльність на Донбасі, контрольованому сепаратистськими угрупованнями, особливо в енергетичному, вугільному, будівельному, банківському секторах і секторах нерухомості. Зокрема, завдяки тісним зв'язкам з проросійськими сепаратистами він придбав ключові економічні активи в так званих "Донецькій і Луганській народних республіках", в тому числі в енергетичному, вугільному та нерухомому секторах.

Нині Янукович-молодший перебуває під санкціями ЄС, Британії, України, США та інших країн за "підтримку або здійснення дій або політики, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України". 

Його компанія "МАКО Холдинг" працювала на українському ринку з 2006 року. Займалася будівництвом і управлінням офісною та готельною нерухомістю, торгівлею вугіллям і промисловим обладнанням. Наразі компанія перебуває під санкціями Євросоюзу і Сполучених Штатів.

Історія Віктора Януковича

7 лютого 2010 року Віктор Янукович став четвертим президентом України. Протягом свого президенства він активно підтримував "союз" з РФ і всіляко ухилявся від курсу України до ЄС.

Так, 21 листопада 2013 року на засіданні Кабінет міністрів, який очолював регіонал Микола Азаров, прийняв розпорядження про призупинення процесу підготовки до укладання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Це призвело до перших протестів в той же вечір на Майдані Незалежності.

29 листопада 2013 року стало відомо, що Віктор Янукович не підписав у Вільнюсі Угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським Союзом на саміті "Східного партнерства". Після цього у ніч на 30 листопада відбувся розгін протестуючих, що призвело до активізації масових протестів в центрі Києва.

22 лютого 2014 року Верховна Рада 7-го скликання зареєструвала постанову про усунення Віктора Януковича з посади президента України. За неї проголосували 328 народних депутатів. Згідно з постановою, позачергові вибори президента призначили на 25 травня 2014 року.

Вже 24 лютого 2014 року виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що Янукович та низка інших посадовців України оголошені в розшук у рамках кримінальної справи щодо масових вбивств мирних громадян. Але затримати його так і не вдалося: 27 лютого 2014 року літак із Віктором Януковичем приземлився на військовому аеродромі в Ростові.

Майже через рік, 4 лютого 2015 року Верховна Рада ухвалила закон про позбавлення Віктора Януковича звання президента України.

В січні 2019 року Януковича визнали винним у державній зраді, пособництві у веденні агресивної війни. У лютому 2022 року ДБР повідомило про нову підозру Януковичу – через підбурювання військовослужбовців до дезертирства.

Днями Восьмий апеляційний адміністративний суд задовольнив позов Міністерства юстиції та Служби безпеки України та заборонив діяльність політичної "Партії регіонів", лідером якої і був президент-втікач. Згідно з рішенням суду, партія має передати майно, кошти та інші активи, а також активи обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень у власність держави.

Читайте також:
Росія готує на травень Росія готує на травень "тришаровий" план дестабілізації ситуації в Україні, – ГУР
Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW