USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Сунака можуть зняти з посади перед парламентськими виборами, – Bloomberg

Члени британського уряду провели приватні обговорення щодо цього питання
Сунак

Прем’єр Британії Ріші Сунак

Джерело: відкриті джерела

Члени Кабінету міністрів Великої Британії проводять приватні обговорення щодо можливості заміни прем’єр-міністра Ріші Сунака перед виборами до парламенту. Про це повідомляє Bloomberg.

За даними видання, останніми днями члени британського уряду провели приватні дискусії, досліджуючи можливість того, що партія може бути змушена замінити Сунака до виборів у Великій Британії, які відбудуться цього року.

Джерела видання зазначили, що питання полягає в тому, чи допоможе тимчасовий лідер стримати сплеск підтримки опозиційної Лейбористської партії, якого багато хто побоюється.

"Каталізатором переговорів стала низка політичних махінацій, які, здавалося, викрили нездатність Сунака ухвалювати швидкі політичні рішення, включно з оприлюдненням нових обіцянок зниження податків і суперечками щодо расистських висловлювань, нібито сказаних головним донором консерваторів", – пояснюють автори.

За словами джерел, міністри, які беруть участь у дискусіях, продовжують підтримувати Сунака і не хочуть зміни керівництва зараз. Зазначається, що жоден суперник не має достатньої підтримки, щоб кинути виклик Сунаку, що підкріплює надії союзників, що прем’єр протримається до виборів, які, за його словами, ймовірно відбудуться у другій половині 2024 року.

У Bloomberg також зазначають, що, за результатами опитувань, консерватори відстають від лейбористів на більш ніж 20 пунктів.

Нагадаємо, на початку січня прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак виступив у Верховній Раді України під час візиту. Тоді він пообіцяв, що Лондон допоможе Україні виграти війну.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
"Надзвичайно небезпечний момент", – Кемерон про загострення ситуації на Харківщині
Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги