USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 6 4 6 0 (+1160)
USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90

"Суїцидальна операція". Експерт пояснив, яку загрозу бойовики ПМР несуть для України та Молдови

За словами експерта, українських сил, розміщених в Одеській області, достатньо, щоб повністю нівелювати загрозу з Придністров'я
Придністров'я
Джерело: відкриті джерела

Для російського контингенту, що перебуває в Придністров'ї, операція з наступу на Одеську область буде суїцидальною, а ось для Молдови проросійські бойовики несуть серйозну загрозу. Про це в ефірі медіапроєкту UWN розповів військовий експерт Олександр Коваленко.

"(Росія з Придністров'я, – ред.) почне наступальну операцію проти кого – ось головне питання. Якщо ми говоримо про загрозу саме для України, що з Придністров'я може розпочатися наступальна операція, наприклад, на Одещині для виходу в Одесу або захоплення частини Одеської області, то це суїцидальна операція", – заявив він.

Експерт пояснив, що українських сил, розміщених в Одеській області, достатньо, щоб повністю нівелювати цю загрозу.

За його словами, у російського угруповання в Придністров'ї не вистачає ресурсів, а штабна комплектація кожного підрозділу неповноцінна.

"Навіть неможливо цю кількість розглядати, як повноцінну батальйонно-тактичну групу для здійснення наступальних операцій", – додав Коваленко.

В той же час він зазначає, що російські бойовики несуть серйозну загрозу для Молдови. Оскільки потенціалу так званих "миротворців" РФ вистачить, щоб ізолювати центр країни від півночі до півдня і провести операцію зі зміни влади в Кишиневі.

Коваленко не вірить у те, що РФ зможе перекинути додаткові сили у свій молдавський анклав.

"Наприклад, за рахунок десантування, як варіант, або висадки десанту в летовищі того ж самого Кишинева, в аеропорту Кишинева або іншому якомусь, наприклад Маркулешти або Тирасполя. Знову ж таки, тому що їм для цього треба заходити в повітряний простір України, а в повітряному просторі України будь-який російський військово-транспортний літак буде відразу знищений нашими системами ППО", – заявив він.

Однак експерт попередив, що на території Молдови на сьогодні перебуває велика кількість громадян РФ, які "не є туристами".

"Скажімо так, я не сумніваюся, що там є бойова частина на території Молдови представників Російської Федерації, які готові до тих чи інших дій, якщо буде такий наказ", – зазначив Коваленко.

Раніше

Прессекретар Одеської ОВА Сергій Братчук в ефірі UWN заявив, що Придністров'я може стати плацдармом для розхитування ситуації Росією, але Україна – гарант безпеки для Молдови. 

Читайте також:
Не заміна 100 тисяч Не заміна 100 тисяч "бойових", а додаткова виплата: В Міноборони пояснили, хто зможе отримати додаткові 70 тис. гривень
Деякі студенти-чоловіки можуть виїхати за кордон Деякі студенти-чоловіки можуть виїхати за кордон
Росія уже не возить зброю на фронт Кримським мостом Росія уже не возить зброю на фронт Кримським мостом
Росіяни просунулися в чотирьох областях: ISW показав, як змінюється фронт Росіяни просунулися в чотирьох областях: ISW показав, як змінюється фронт